Hıncal Uluç'un Sabah gazetesi'ndeki yazısı şöyle:

Kıbrıs'tan da "İyi" korona haberleri!..

Kıbrıs'tan da iyi haberler geldi, sevgili okurlar.. Benim 40 yıllık dostum, bu köşenin 30 yıllık Kıbrıs yazarı, KKTC'nin ünlü Radyo/Televizyonu Genç TV'nin kurucusu Ertan Birinci'den dün güzel haberler geldi..
"Geldik mayısın ortasına" diyor Ertan.. "Hava bal şeker .. Sıcaklar yavaş yavaş kendini hissettiriyor. Deniz pırıl pırıl .." diye başlıyor ve devam ediyor..
Koronazede ülkelerden biri olarak, Kıbrıs'ta oteller boş, giriş çıkışları kapalı, deniz ve hava yolu durmuş hala.. Ama..
"Ama, normalleşme hızla sürüyor" diyor.. Ve anlatıyor..
Okuyalım mı, "İyi" haberleri..

***

Evet.. 4 Mayıs'ta mağazalar ve alış veriş merkezleri açılırken, bankalar ful çalışma düzenine geçti..
Son yirmi gündür yapılan yüzlerce test sonucunun hep negatif çıkması büyük mutluluk yaşatıyor, halkımıza..
11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren, restoranlar artık evlere, iş yerlerine paket servise başladı .. Özlediğimiz dönere, kızarmış tavuğa, kebaba tekrar kavuşmanın sevinci büyük..
Şimdi sıra berber ve kuaförlerde...
Kıbrıs aslında halkının duyarlılığı, doktorlarının uyarıları, devlet ve hükümet yetkililerinin aldığı önlemlerle, belki de dünyanın en güvenli ülkesi şu anda..
Korona ile mücadele kararlılık ve başarı ile sürerken, tek tek iş yerleri açılırken, esas mesele artık ekonomi olarak kendini gösteriyor..
Mağazalar bir haftadır açık ama iş yok denecek kadar az .. Piyasa hayli durgun.. Esnaf kira ödeyemez halde.. Hele hele dövizin hayli yükselmesi "Koronadan kurtulsak bile bu ekonomi bizi batıracak" diye sesleri yükselen ticaret ve esnaf odaları, hükümetten önemli kararlar bekliyor...
Hükümet, esnafın, iş adamlarının kredi alması için çeşitli paketler hazırladı. Yani şimdi asıl savaş ekonomik..
KKTC'nin iki önemli, lokomotif sektörü Turizm ve Üniversiteler..
Üniversiteler henüz kapalı... Oteller ve casinolar bomboş.. Restoran ve cafelerde henüz oturma izni yok..
"Öğrenci dostu ada" sloganı ile sağlıkta en güvenli, ekonomide de öğrenciye ve ailelerine çok özel imtiyazlar tanıyacak ülke olma hedefiyle başlandı hazırlıklara..
Öte yandan.. Tabii ki, Türkiye'mizden geçen hafta yine gelen tıbbi yardımlar hastanelerimize ulaşırken, yardımsever iş adamlarınızın da ilaç alımı ve diğer konularda dayanışması devam ediyor.
Kıbrıs, sağlık açısından şu anda en güvenli ülke olma ilkesiyle birlikte, Dünya Sağlık Örgütü'nün de (WHO) üyesi olmak için çaba harcıyor ..
Prof. Dr. Mehmet Hasgüler'in başlattığı imza kampanyası WHO yetkililerinin de dikkatini çekti sonunda . Ama daha yapılacak çok iş var ..
KKTC'yi, Dünya Korona İstatistiklerine koymamak çok büyük haksızlık doğrusu..
 

Editör: TE Bilisim