Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Kıbrıs TV'de Erçin Şahmaran'ın konuğu oldu. "Objektif" isimli programa katılan Hasipoğlu, UBP kurultayıyla ilgili son gelişmeleri yorumladı. Hafta sonu yapılacak UBP kurultayıyla ilgili olarak "ertelenme söz konusu değil" diyen Hasipoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

Polisiye haberler… Polisiye haberler…

"Ülkede Cumhurbaşkanlığı seçimi de ertelendi. Çünkü gerekçeleri vardı. Yasal olarak gerekçeler oluşursa her seçim ertelenir. Ancak bizim tüm hazırlıklarımız, tüm sürecimiz kurultayımızı hafta sonu tamamlamak. Dolayısı ile kurultayın ertelenmesi söz konusu değil. Tarih konusu çok tartışıldı. Ben haziran ayında olsun demiştim. Başka arkadaşlarda bu yönde öneri de bulundu, ama o dönemin iradesi bunu kabul etmedi. Bu hatalı bir karardı. Biz geçtiğimiz haziranda kurultay sürecini bitirmeliydik. 

Sayın genel başkanımız adaylıktan çekildi. Onun için her şeyin hayırlı olmasını diliyorum. Her üye kendi adayının parti başkanı olmasını ister. Kurultaylar bunun için yapılır. Bu bizim iç seçimimiz. Ersan bey ateşten gömlek giydi. Bu bir zorunluluk göreviydi. İyi bir başbakanlık süreci yaşadı. O da üyenin seçtiği başkan olmak istedi. Yaşanan malum olaylar sebebiyle çekilmek zorunda kaldı. UBP güçlü bir partidir. Kendi için bu süreci tamamlayıp, toparlanacaktır. Kimse UBP'nin yaşadığı bu süreçten yararlanacağını düşünmesin. Sayın Genel Başkanın şahsında, son yaşanan video olayı üzücü olmanın yanında, bunu yapanların ortaya çıkması ve yargı süreci sonunda gerekli cezalandırılmanın yapılması gerek. Bunun olacağından da şüphem yoktur."

Editör: Haber Merkezi