Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, bu yıl tam teşekküllü bir kalp cerrahisi hastanesinin temelini atmayı planladıklarını açıkladı.

Hasipoğlu kalp hastanesinin, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin arkasına inşa edileceğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’nın Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Kalp Sağlığı Yürüyüş”lerinin üçüncüsü bu sabah yapıldı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden saat 09.30’da başlayıp Sağlık Bakanlığı önünde son bulan yürüyüşe, Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılan kalp ameliyatları ve stent uygulamalarıyla sağlıklarına kavuşan hastalar ile bu işlemleri gerçekleştiren sağlık personeli katıldı.

Yürüyüşün tamamlandığı Bakanlık önünde, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Baş Yardımcısı Ramadan Kamiloğlu konuşma yaptı.

HASİPOĞLU

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu konuşmasına, kalp ameliyatı geçirmiş hastaların yürüyüş yapabiliyor olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

Kalp hastalarının sağlıklarına kavuşmasında doktorların başarısına vurgu yapan Hasipoğlu, bu yıl Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin arkasında tam teşekküllü bir kalp cerrahisi hastanesinin temellerini atmayı planladıklarını açıkladı.

KAMLİOĞLU

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Baş Yardımcısı Ramadan Kamiloğlu da yaptığı konuşmada, kalp sağlığı için sporun önemini vurguladı.

Kalp ameliyatı geçirmiş olsun olmasın tüm bireylerin sağlıklı bir yaşam için düzenli şekilde spor yapması gerektiğini ifade eden Kamiloğlu, kalp sağlığı yürüyüşlerinin buna vurgu yapmak için gerçekleştirildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim