Kıbrıs Gazetesi'nden Emine Uysal Çalda'nın haberine göre iki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi, BM aracılığıyla dün sabah iki cinayet zanlısının karşılıklı iadesini gerçekleştirdi.

Bu çerçevede KKTC’de Gökhan Naim cinayeti ile bağlantılı olarak aranırken Güney Kıbrıs’a kaçtığı saptanan Ali Hassan, yapılan iş birliği ile KKTC adli makamlarına teslim edildi. Güneyde cinayet suçundan aranırken KKTC’ye kaçan Mohammad Al Shalal ise Güney Kıbrıs’a teslim edildi.

Çalışmalarını Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum lidere bağlı olarak yürüten İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi, BM aracılığıyla dün sabah iki cinayet zanlısının karşılıklı iadesini gerçekleştirdi.    Bu çerçevede KKTC’de Gökhan Naim cinayeti ile bağlantılı olarak aranırken Güney Kıbrıs’a kaçtığı saptanan Ali Hassan, yapılan iş birliği ile KKTC adli makamlarına teslim edildi. Güneyde cinayet suçundan aranırken KKTC’ye kaçan Mohammad Al Shalal ise Güney Kıbrıs’a teslim edildi.

KKTC yetkili makamları, cinayete karıştıktan sonra Güney Kıbrıs’a kaçan Tanveer Ahmad’ı halen arıyor.        Katil zanlısı olarak aranan kilit isimlerden olan ve Güney Kıbrıs’ta yakalanıp, KKTC’ye iade edilen Azmad Ali Virk, polise cinayetle ilgili itiraflarda bulunmuştu.    Gökhan Naim’in 112 bin sterlin, 170 bin Euro ve 800 bin TL parasını, halen aranan Zahid Masood’tan Girne’de teslim aldığı tespit edilen Cemil Ülgü, tutuklanmış ve yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.

 

Editör: TE Bilisim