Gazimağusa’yı 4 saati aşkın bir süre etkisi altına alan sağanak yağışın neden olduğu su birikintilerinin çok büyük bir kısmı yağmurun durmasından yarım saat sonra drenaj sisitemiyle boşaltıldı. Yağmurun etkisini kaybetmesiyle aşırı yağışın neden olduğu büyük çaplı birikintiler mevcut olan drenaj sistemlerinin tam teşekkülü çalışması sayesinde birkaç saat içinde tamamen drene edilmiş olacak.

Sağanak yağışın yoğun olarak etkili olduğu Gazimağusa’da, yer yer meydana gelen su birikintileriyle ilgili Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’ne gelen ihbarlara belediye ekipleri tarafından anında müdahale edildi. Kısa sürede olağanüstü hava koşulullarının yaşandığı ve büyük miktarda yağışın düştüğü kentte 4 adet acil durum ekibinin yanında, su işlerinden 3 ekip, motopomp makineleri ve 5 vidanjörün kullanıldığı müdahalelerde koordineli bir çalışma yürütüldü.

Larnaka Yolu, İsmet İnönü Bulvarı, Dumlupınar Bölgesi ve Maraş’ın köşe kahvesi noktasında sıkıntının yaşlandığı Gazimağusa’da 2 ev ve 1 işyerinde meydana gelen su baskınlarına kısa sürede müdahale edildi. Bu bölgelerde de mevcut olan drenaj sistemlerinin tam teşekkülü çalışması sayesinde yağmur suları büyük ölçüde drene edildi. Gazimağusa Belediyesi’ne gelen tüm şikayetler halkla ilişkilerde kayıt altına alınırken mağduriyet yaşayan vatandaşların tazmin edilmesi için çalışma yapılacağı kaydedildi.



 
Editör: TE Bilisim