ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı’na geldi.

Geniş güvenlik önlemleri altında Ledra Palace’tan KKTC’ye geçen Biden ve heyetini taşıyan 4 zırhlı araç saat 16.18’de Cumhurbaşkanlığı bahçesine girdi. Sözkonusu zırhlı araçlardan önce Biden'ın kalabalık heyeti indi. Bir süre araçta bekleyen Biden, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun kendisini karşılamak için Cumhurbaşkanlığı binasının basamaklarında beklediğini görünce araçtan indi.

Biden'a Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu ziyaretinde kalabalık heyeti yanında ABD Büyükelçisi John Koenig de eşlik ediyor. 

Cumhurbaşkanlığı konutunda yer alan görüşmede gazetecilerin isteği üzerine, Eroğlu ve Biden, basına el salladı, görüşmeyle ilgili açıklama yapılmadı.

Eroğlu-Biden görüşmesini izleyen gazeteciler, yoğun güvenlik önlemlerinden geçirilerek Cumhurbaşkanlığı’na alındı. Saati 16.15 olarak açıklanan görüşme öncesinde basın mensupları, Cumhurbaşkanlığı’na 14.00-15.30 saatleri arasında üzerleri ve çantaları aranarak alındı.

KKTC, Güney Kıbrıs ve Türkiye medyası yanında uluslararası ajanslardan da çok sayıda gazeteci, Eroğlu-Biden görüşmesini izliyor.Çok sayıda televizyon kanalı Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşmeyle ilgili canlı yayın yapıyor.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Biden ile görüşmesinin ardından basına açıklama yapacak.
Editör: TE Bilisim