Ülke eğitimine uluslararası standartlarda hizmet hedefleyen Cyprus Final College adıyla yeni ve güçlü bir yatırım geliyor.

Tuzla Eğitim Kurumları okul öncesinden başlayarak üniversite düzeyine kadar devam edecek köklü ve güçlü bir girişim başlattı. Tuzla Bölgesi’nde Lefkoşa – Mağusa anayolu Güvercinlik Kavşağı yakınında yapımı hızla devam eden Cyprus Final College (Kıbrıs Final Koleji) ilk etabını Nisan 2015 sonunda tamamlamayı hedefliyor. Mağusa Liman Yolu üzerinde irtibat ve çalışma ofislerini oluşturan Final Koleji 2015 – 2016 ders yılında ülkemiz eğitimine kapılarını açmaya hazırlanıyor. Öğrenci kayıtlarına başlayan Okul yeni ders yılında ana, ilkokul 1 - 2 ve 3. sınıflara öğrenci kabul edecek.

İletişim Psikolojisi Uzmanı, 40’ı aşkın bilimsel makalesi, gelişim üzerine satış rekorları kıran birçok kitabı bulunan psikolog Doğan Cüceloğlu’nun Eğitim Danışmanlığı’nda hizmet verecek, AB ve Amerika Eğitim Standartlarına sahip Final Koleji daha şimdiden İnternational American School System (FİASS) içindeki yerini aldı. Merkezi ABD’nin Minesota eyaletinde bulunan,50 yılı aşan köklü eğitim tecrübesine sahip Nacel İnternatinal School System’in içinde yer alan FİASS sayesinde Final Koleji mezunları dünya ve ABD de pekçok prestijli üniversitede okuyabilme olanağı bulacak.

Ferhan İlhan’ın Değerlendirmesi
Cyprus Final College Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan İlhan yeni yatırımla ilgili şunları söyledi: “ Final ailesi olarak 22 yıldır eğitim sektöründe başarılarla dolu bir geçmişimiz var. Final Okulları’nın da tecrübe ve gücünü yanımıza alarak eğitim ve öğretimde bir fark yaratacağımıza inanıyoruz. Okulumuz Ulusal eğitim sistemimizin ilke ve amaçları doğrultusunda; çağdaş, evrensel, laik ve bilimsel eğitim sunarken, öğrenen, sorgulayan, sorumluluk alan gençler yetiştirmeyi hedefliyor. Okulumuzda en az 2 yabancı dille mezun olacak öğrencilerimiz, akıllı tahtaların, sunum cihazının ve bilgisayarların yer aldığı en fazla 18 kişilik sınıflarda öğrenim görecekler. Okul, tam donanımlı Kütüphane,Konferans ve Spor Salonu yanında öğrencilerin sanatsal yeteneklerini ortaya çıkaracak, var olanları geliştirecek görsel, sanatsal birçok atölyeye de sahip olacak.” Lha
 
Editör: TE Bilisim