Seçme ve seçilme hakkı kazanılmasının 82. yılında Demokrat Partili Kadınlar Ata'nın huzuruna çıktı…
DP Kadın Örgütü Genel Başkanı Aktoprak: “Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda güçlenmesi ancak ve ancak kadının toplumdaki saygınlığı ve hak ettiği noktaya ulaşması ile mümkün olabilecek”
Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82'nci yıldönümünde Demokrat Parti Kadın Örgütü, Ata’nın huzuruna çıktı.
Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, İskele, Güzelyurt, Lefke ilçelerinde bulunan Atatürk anıtı önünde dün sabah bir araya gelen Demokrat Parti Kadın Örgütleri anıta çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunup İstiklal marşını okudu.
Aktoprak: “Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda güçlenmesi ancak ve ancak kadının toplumdaki saygınlığı ve hak ettiği noktaya ulaşması ile mümkün olabilecek”
DP Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak, basına yaptığı açıklamada, kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesinden ötürü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle ve şükranla andıklarını söyledi.
Atatürk Devrimleri’nin en önemli hedeflerinden birinin kadınların sosyal ve kültürel alanlarda erkeklerle eşit haklara sahip olması gerektiğini belirten Aktoprak, Türk kadının bu konuda birçok dünya ülkelerinden önde olduğunu ancak hala daha siyasetteki yerinin gereken seviyenin üzerine çıkamamasından dolayı üzüntü duyduklarını belirtti. “Ülke nüfusuna oranla kadınlarımızın Meclis’te temsil oranı yok denecek kadar az” diye konuştu.
Kadının toplumdaki yerine de işaret eden DP Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak, son yıllarda kadına yönelik şiddetin de azımsanamayacak kadar ürkütücü boyutlara taşındığını oysaki bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda güçlenmesinin ancak ve ancak kadının toplumdaki saygınlığı ve hak ettiği noktaya ulaşması ile mümkün olabileceğini söyledi.



Editör: TE Bilisim