Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, toplu iş sözleşmesine DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter, Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve DAÜ-SEN Genel Sekreteri Aybike Yektaoğlu imza koydu.

Açıklamada, söz konusu toplu iş sözleşmesi ile DAÜ’de 5 yıldan sonra ilk kez toplu iş sözleşmesi imzalandığı belirtildi.

İmzalar atılmadan önce konuşma yapan Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası arasında gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında toplu iş sözleşmesi imzalama sürecine gelindiğini belirtti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin idarecileri, öğretim üyeleri, çalışanları ile büyük bir aile olduğunu kaydeden Arter, amacın üniversitenin sahip olduğu kaliteyi daha yukarıya çekmek olduğunu, toplu iş sözleşmesi olmadan beklenen kaliteyi yakalamanın zor olduğunu söyledi.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin insana ve topluma değer veren bir üniversite olduğunu belirterek, tüm faaliyetlerinin toplumun ve bilimin önünün açılması yönünde olduğunu söyledi.

Osam, imzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte üniversitede şeffaflığın, hesap verebilirliğin ve üretken bir üniversitenin oluşmasının sağlanacağını kaydetti.

DAÜ-SEN Genel Sekreteri Yektaoğlu da, 5 yıl gibi uzun bir süreden sonra haklarının ihlal edilmesine son verileceğini ifade etti. 
Editör: TE Bilisim