Cihangir'in söz konusu paylaşımı şöyle:

 "Bugün yayınlanan ve basına düşen koronavirüs pozitif vakalarımızın mesleki dağılım ile ilgili bilgilendirme;

1.Bu raporun tamamı 01/01/2021 - 11/02/2021 tarihleri arasındaki verileri kapsamaktadır.

2. Basında çıkan sadece 1 sayfalık kısmıdır ve onun üzerindeki ibarede sadece COVID (+) hastalarımızın mesleki verilerinin olduğu ve kesinlikle sektörlerin bulaşma analizi olmadığı açıkça yazmaktadır.

3. Neden bu tablo yapıldı sorusuna yanıt bulmak için, raporun, bu sayfasından sonraki sayfasında olan, temaslı vakaların temas durumu ile ilgili istatistiği görmek gerekmektedir. Zira bu tablo, temasın büyük bir kısmının aile ve ev olduğunun kanıtıdır.

4. Yayınlanan bu tablonun, bulaşma kaynağı olan odaklar şeklinde yorumlanması tamamen yanlıştır. Bu tablodan çıkarılacak sonuç, dışarda gezip, evde bulaşa neden olduğumuz olabilir ancak.

4. Gelelim esas herkesin tartıştığı sektörel analiz kısmına yani aslında tartışmaların esas konusuna, sektörlerin açılma olayı;

Tekrar tekrar, bu rapor bir sektör bulaşma analizi değildir kısmını vurgulayarak başlayayım. Sektörlerin açılması planlanırken, sektörlerin kendi içinde (çalışanlar) bulaşmaları tabi ki bir veridir ve değerlendirilir. Lakin esas yapılacak olan analiz, bir sektörü açtığınızda, sokaktaki insan sayısına ne kadar etki edeceği, ve insanlar arasındaki etkileşimi ne kadar artıracağıdır. Kısacası sektörel açılımda koronavirüs yayılımı risk analizi yapmak gerekmektedir. Bu yayınlanmış tablo, bunun bir örneği değildir, amacı da o değildir.

Sonuç;

Bu dönem yaşanırken, bu gibi tartışmalar yapmak yerine, kazanımlara odaklanıp, ileriye daha güvenle bakabilmeliyiz."

Editör: TE Bilisim