Basın Emekçileri Sendikası (BASIN-SEN)’den Kemal Darbaz başkanlığında bir heyet, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nu (BRTK) ziyaret ederek kurum müdürü Mete Tümerkan’la görüştü.

Darbaz, görüşmede Tümerkan’a yeni görevinde başarı dileyerek, Tümerkan’ın göreve gelişinin ardından 2 aylık bir süre geçtiğini belirtti ve bazı gelişmeleri bekleyip daha sonra ziyareti gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

Darbaz son 3 yıl içerisinde BRTK’da, bazı personelin hiç hak etmediği muameleye tabi tutulduğunu ve bunun ciddi mücadelesini verdiklerini anlatarak, yönteme bağlı olarak ciddi bir üye kaybı da yaşadıklarını ifade etti.

“Geçmiş dönemde ‘ayakların baş, başların ayak olduğu’ bir dönem yaşandı” diyen Darbaz, yeni dönemle birlikte “atıl durumdaki” personelin yeniden aktif hale geldiğini söyledi.

Darbaz, BRTK’da örgütlülüğü en üst noktaya çıkarmak istediklerini de dile getirerek, ilerde Kurum Müdürü’yle ters düşülecek günlerin de gelmesi halinde, bu durumdan da uzlaşı, akıl ve konsensus yoluyla çıkılacağının altını çizdi.

Bazı yayın organları tarafından peşi sıra yapılan “yalan” ve “yalan olduğu kolayca ispatlanabilecek” yayınlardan sendika olarak rahatsızlık duyduklarını da dile getiren Darbaz, BRT’nin şu an tuttuğu yolun doğru olduğunu ve BASIN-SEN olarak bu şekilde devam edilmesine destek vereceklerini söyledi.

Darbaz 50. Yılını dolduracak BRTK’nın Kıbrıs Türk halkının malı olduğunu ve onun ihtiyaçlarına cevap vermesi gerektiğini ifade ederek, ülkede yapılacak erken seçimlerin BRT’nin bir sınavı olacağını ve bu sınavı başarıyla vereceğine inandığını söyledi.

Darbaz ayrıca BRTK’nın yeni yasası konusunda Tümerkan’dan bir mesaj almak istediklerini de ekledi.

TÜMERKAN

BRTK Müdürü Mete Tümerkan da, yönetimin tek gailesinin kurumun daha ileriye gitmesi, her rengin ekrana yansıması ve herkesin kendisini ifade etmesi olduğunu bildirdi.

Tümerkan, BRT’nin herkese eşit mesafede, ekonomik olarak sürdürülebilir, demokratik, çağdaş, altyapı olarak da çağı yakalamış bir noktada ve rekabet edebilme adına da daha kaliteli yayın yapması gerektiğini söyledi.

Daha çok izlenme ve dinlenme hedefinde TRT ile işbirliğine gidildiğini ve gerek program içeriği, gerek personel gelişimi ve yayıncılık adına daha iyisini yapacaklarının altını çizen Tümerkan, Kurumu her Kıbrıslı Türk’ün gurur duyacağı bir noktaya getirmek istediklerini kaydetti.

BRTK personelinin bir takım olduğunu, takımın iyi organize olması kadar başarı sağlanabileceğini ifade eden Tümerkan, kendisiyle ilgili şüphe duyanların da bu şüphelerinin kısa zamanda yok olacağına inandığını söyledi.

BRT’de sürdürülebilir bir yapının zemininin, yasal mevzuatta yapılacak değişikliklerle hazırlanacağını söyleyen Tümerkan, yeni dönemde bu konuyu gündeme getirip daha çağdaş bir yasal mevzuatla kurumu daha ileriye taşıyacaklarını sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilisim