Başbakan İrsen Küçük Kamu İş’i ziyaret ederek, Kamu –İş  Başkanı Sami Dilek  ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre bugün saat 13.30’de gerçekleştirilen ziyarette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi  ile  UBP Güzelyurt Milletvekili Ahmet Çaluda da hazır bulundu.

Ziyarette  çalışma yaşamının sıkıntıları yanında  ‘Toplu İş Sözleşmesi’ görüşüldü.

Başbakan İrsen Küçük,  Kamu- İş Sendikası’nın çok duyarlı bir sendikacılık sürdürdüğüne dikkat çekerek, ülkede sendikacılığın kaos ve karmaşa sağlamaması gerektiğine vurgu yaptı. Bunun için de diyaloğun iyi bir yöntem olduğunu  kaydeden  Başbakan  Küçük, Kamu İş’in bu yolu seçerek sorunları çözmeye çalıştığını kaydetti.

Başbakan İrsen Küçük Kamu İş’in kendini sürekli geliştiren bir sendika olduğunun ve ülke çalışma yaşamına büyük katkı yaptığının altını çizerek  Kamu İş Başkanı Sami Dilek’i kutladı.

Başbakan, Toplu İş Sözleşme konusunun Bakanlar Kurulu’nun yarınki  gündeminde olacağına dikkat çekerek, Toplu İş Sözleşmesi konusunda ilgili bakanlığın çalışma  yaptığını ve konuyla ilgili Savcılıkla da temas içerisinde olunduğunu söyledi.

DİLEK

Kamu İş Başkanı Sami Dilek ise,  konuşmasında, ülkedeki çalışma yaşamı için , işçilerin hak ve menfaatlerinin korunması için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını kaydetti.

Dilek kaos ve karmaşa istemediklerini vurgulayarak , yapılandırmaya, sürdürebilir bir yapıya kavuşma için bireysel ve siyasal çıkarların bir kenara bırakılması gerektiğini dile getirdi.

Dilek, “Bizler çalışanlarımızın haklarını iyi bir diyalog ile korumak istiyoruz. Sizlerden de bu konuda katkı yapmanızı istiyoruz.Şuan önümüzde bir Toplu İş Sözleşmesi vardır. Burada yıllardır kazanılmış haklar vardır. Bu Toplu İş Sözleşmesinin yasal olarak imzalanması konusunda destek bekliyoruz. Bürokratik sıkıntıların aşılması yönünde de destek bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim