YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı Ticaret Odasının 56. Kongresine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Ülkemizin şiddetle yapısal dönüşüme ve reformlara ihtiyacı olduğuna işaret eden Arıklı, öte yandan bu reformlara karşı direnen ve statükonun aynen devamını isteyen güç odakları olduğunu söyledi.

Ülkemizin bu günkü durumunu Osmanlı'nın duraklama ve yıkılış dönemlerine benzeten Arıklı, "Batı matbaayı bularak, Rönesansı gerçekleştirdi. Kısa bir sürede de sanayi devrimini yaptı. Batı fersah fersah ilerlerken, Osmanlı'da değişime direnen güç odakları 300 yıl matbaanın ülkeye gelmesine engel oldu. Böylece Osmanlı Sanayi devrimini ıskaladı. Batı karşısında direnemedi ve yıkıldı. O değişime direnenler Yeniçeriler ve Dini kullanan softalardı. Yeniçeriler, her değişimin ve ısahatin karşısında kazan kaldırıyor ve kelle alıyorlardı.

Ülkemizde de değişime  direnen iki kesim var. Bunlar Bürokrasi ve Sendikalardır. Sendikalar (Bir kaç istisnası hariç) Osmanlı'da ki Yeniçerilerle aynı zihniyettedirler. Her ikisinin de kullandığı jargon "İstemezzüük" tür... Kamu Reformu, KIB TEK, Telekomünikasyon, Limanlar, Ek mesai nereye el atsanız karşınıza dikilip "İstemezzüük" diyorlar.

Bu dörtlü koalisyonun bu Çağdaş Yeniçerilerle mücadele edecek gücü yoktur. Yapısal dönüşümü ve arzulanan reformları yapacak takati de yoktur. Her karanlığın sonu aydınlıktır. Aydınlık günler de yakındır"
 

Editör: TE Bilisim