Adaylığımın açıklandığı günden itibaren halkımızın gösterdiği güven ve destek için tüm Lefkoşalı’lara teşekkürü bir borç bilirim.
Seçim süreci boyunca halkımızdan gördüğüm güven ve ilgi bazı çevreleri rahatsız etmiş olacak ki, inanılmaz bir saldırı ile halkımızın şahsıma yönelik algılamasını değiştirme çabası içerisine girdiler.
Cevap vermedim. Çünkü bu insafsızca saldırılara halkımızın kulak asmadığını gördüm ve bundan mutluluk duydum. Halkımıza bu nedenle de teşekkür ederim.
Ne var ki;
Şahsıma yönelik olarak yapılan saldırılarla ilgili, halkımızın büyük çoğunluğu buna inanmamış olsa da, bu bildiri ile açıklık getirmek ve bu saldırıları yapanların zaaflarını yüzlerine vurmak halkımıza olan saygımın bir gereği olmuştur.
1- Gölet doldurduğum ile ilgili olarak yapılan iddiaların ne olduğunu anlamış bile değilim. Bu iddiayı yapanlar şahsımın ilgili göletle nasıl bir alakası olduğunu anlatmaları gerekmektedir.
2- Kaçak inşaat ile ilgili iddia ise tamamıyla çarpıtmadan ibarettir. Bahse konu bölge 100 yılı aşkın bir süredir iskâna açıktır, çok uzun yıllardır aile büyüklerim orada yaşamaktadır ve aileme ait bu arazinin tapu bazında parselasyonu uzun yıllar önce yapılmıştır. Girne-Lefkoşa yolu yapımı esnasında 100 yıldan beridir var olan ilgili bölgeye giriş yolumuz kapatılmış ve konu mahkemeye taşınmıştır. Mahkeme idareye bu yanlışlığı düzletmesi için karar üretmiştir ve bu kararın gereği henüz yerine getirilmemiştir. Bölgedeki evlerimizde adımıza elektrik sayacı da mevcuttur. İskâna açık bu arazimizde kızımın yaptığı evin izinlerini ancak bu mahkeme kararı uygulandıktan sonra alabilirim. Bahse konu bölge Gönyeli Belediye hudutları dahilindedir.
Her iki konuyu da her koşulda yargıya taşıyacağımın bilinmesini isterim.
Ortaya koyduğumuz vizyon ve iddialarımızı eleştirmekte aciz kalan kesimlerin bu girişimlerini başarısız kılan Lefkoşa halkının vereceği onay ile başlayacağım yeni görev sürecinde, bana oy veren, vermeyen her kesimle en iyi ilişki içinde olacağımı bir kez daha tekrarlar, teşekkürlerimi yinelerim.

Dr. Mustafa Arabacıoğlu

Editör: TE Bilisim