Girne Hayvanları Koruma Kulübü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen etkinlikte, amacın küçük yaşlardan başlayarak çocuklara hayvan sevgisini aşılamak olduğu belirtildi. Küçük dostları Annie ile Amerikan Anaokulu miniklerini ziyaret eden kulüp çalışanları öğrencilere hayvanları korunmanın önemini vurgularken, yeme, barınma gibi imkânları bulamayan hayvanlara barınak ve sağlıklı bir ortamda yaşama imkânı sunduklarını anlattı.

Hayvanlar günü kapsamında düzenlenen etkinliklerin hafta boyunca devam ettiği vurgulanan açıklamada, sınıf öğretmenleri, korunmaya ve bakıma muhtaç sokak hayvanları için neler yapılabileceği hakkında bilgi verdi. Öğrenciler evimizde bizimle yaşayan canlılarla ilgili konuşmalar yaparak, hayvanları korumanın önemini vurgulayan pankart ve el posterleri ile Girne Hayvanları Koruma Kulübü yetkililerini karşıladılar. Amerikan Anaokulu öğrencileri ailelerinin de desteğiyle barınakta yaşayan hayvanlar için topladıkları mamaları kulüp çalışanlarına teslim ederlerken, geçmiş yıllarda da destekledikleri kulübü ileriki yıllarda da desteklemeye devam edeceklerini vurguladılar.

Amerikan Anaokulu müdürü Binnur Saymaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Amacımız ‘’Doğaya ve Çevreye Karşı Duyarlı Bireyler Yetiştirmek.'' Çevremize duyarlı olmayı çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren veriyoruz. Doğaya ve doğada yaşayan canlılara karşı özenli davranmanın önemini vurguluyoruz.Çocukların erken yaşlarda edindiği kazanımlar gelişimleri açısından çok büyük önem arz eder. Saymaz, geleceğin doğa ve hayvan sevgisini benimsemiş başarılı bireyler yetiştirmek hedefindeyiz.''dedi.

Editör: TE Bilisim