Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Gazimağusa Milletvekilleri aday adayları, The Dee European Hotel’de düzenlenen görkemli bir törenle delege ve partililere tanıtıldı.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, DP-UG Gazimağusa Milletvekilleri Dr. Ahmet Kaşif, Afet Özcafer ve İlçe Başkanı Fikri Ataoğlu’nun birer konuşma yaptığı törende, birlik ve beraberliğin önemi üzerinde duruldu, 28 Temmuz’da DP-UG’nin tek başına iktidar olacağına vurgu yapıldı.
Konuşması sırasında sözleri sık sık “Başbakan Serdar” sloganlarıyla kesilen Serdar Denktaş, yıllarca özlenen bir birlikteliği, yıllarca özlenen bir iktidarı, iyi bir yönetimi oluşturmak için bu yolda partilileri ve halkıyla birlikte yürüyeceklerini ve hep birlikte çok daha güzel günlere ulaşacaklarını söyledi.

DENKTAŞ: “BU AKŞAM, 28 TEMMUZ’DA ÜLKENİN ÖNÜNÜ AÇACAK İYİ BİR YÖNETİMİ OLUŞTURMAYA ADIM ATACAĞIZ”
Konuşmasının başında İlçe Başkanı Fikri Ataoğlu’nun heyecanlı konuşmasına işaret ederek, “Bu akşam burada, 28 Temmuz’da bu ülkenin önünü açacak iyi bir yönetimi oluşturmaya adım atacağız” diyen Denktaş, tanıtım kokteylinin içeriği hakkında delege ve partililere bilgi verdi.
Tanıtım kokteyllerine; Gazimağusa’nın ardından İskele, Girne, Lefkoşa ve Güzelyurt ile devam edeceklerini kaydeden Serdar Denktaş, hedeflerinin DP-UG’yi tek başına iktidara taşıyacak çok iyi bir liste ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.
“ADAY ADAYLARININ HEPSİ ÇOK DEĞERLİ. KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN KAYBEDEN OLMAYACAK”
Aday adaylarının hepsinin çok değerli olduğunu, kim seçilirse seçilsin kaybedenin olmayacağını, tüm aday adaylarıyla yollarına devam edeceklerini ifade eden DP-UG Genel Başkanı Denktaş şöyle devam etti:
“Buraya bu akşam katılan herkes bilecek ki, gelecek dönem hakkı olan herkesin hiç yalvarmadan hakkını alabildiği, çok net belirlenmiş kriterler içine giren herkesin dayı amca bularak değil, evinde oturarak hakkına ulaşabildiği, şikâyetini söyleyebildiği, yaşam kalitesi yükselmiş insanların yaşadığı, mutlu bir KKTC yaratacağız. Çünkü önümüzde Kıbrıs sorununun çözümü için de yeni bir plan kapımıza gelecek. O noktaya geldiğimizde, başını hiç yerden kaldırmayan, her söylenene evet diyen İrsen Küçük’ün yönetimsizliğiyle gidemezdik. İyi yönetilen bir KKTC’ye ihtiyaç vardır ki, görüşmecinin eli güçlensin. İyi yönetilen bir KKTC’ye ihtiyaç vardır ki insanımız o planı gördüğünde berrak bir akılla karar versin. Çözümü engellemek için değil, çözümü yönlendirmek için ayakta duran bir halkın yapılandırılmasına ihtiyaç var.”

Bu nedenle DP-UG olarak halkın huzurunda olduklarını sözlerine ekleyen Denktaş, heyecanlı nutuk ve konuşmaların, önümüzdeki 52 günlük sürede çok yapılacağına işaret etti ve müthiş bir heyecan ve katılımla gerçekleşen kurultaydan bahsetti.

DENKTAŞ, “KURULTAY DOLMAYACAK - 3-5 KİŞİ İLE KURULTAY YAPACAKLAR” DİYENLERE CEVAP VERDİ
“Kurultay dolmayacak, 3-5 kişi ile kurultay yapacaklar” diyen köşe yazarları hakkında da konuşan Serdar Denktaş, şunları kaydetti:
“Başbakanlık’ta danışman olarak çalışıp Başbakanın hoşuna gidecek köşe yazısı yazanlar “Kurultay dolmayacak, 3-5 kişi ile kurultay yapacak” demekteydiler. Bugün, bazı arkadaşlar ikaz etti, “fazla saldırma salon dopdolu ağzına kadar, bizimkiler gidici” diyorlar. Sizinkiler zaten gidiciydi. Bizimkiler yaratmadı ki kendileri yarattı. Kendi partisinde olanları bile kucaklamayan, bu halkı nasıl kucaklayacaktı. Bunu gösteren adam zaten gidecekti. Biz sadece üfürdük.”

“23 NİSAN’DA O ÇOCUK KEŞKE O KOLTUKTAN HİÇ KALKMASAYDI. BU MEMLEKETİ ÇOK DAHA İYİ YÖNETİRDİ”
Meclis’te “DP-UG ille tutturdu Serdar Denktaş Başbakan olacak. 23 Nisan’da hani çocuklar gelir de Başbakan 15 dakikalığına çocuklara devreder, keşke Serdar’a da öyle bir yöntemle Başbakanlık koltuğunu devretseler de Serdar da tatmin olsa” diyen milletvekiline Serdar Denktaş, “23 Nisan’da Başbakan o çocuğumuza o koltuğu 15 dakikalığına bıraktı ya, keşke o çocuk oradan hiç kalkmasaydı. Bu memleketi çok daha iyi yönetirdi” diyerek bir kez daha yanıt verdi.

“28 TEMMUZ ŞİMDİDEN HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Partililerinden içlerine sokulmak istenen nifaka karşı durmalarını rica eden Denktaş, “Geçmişte kimimiz Yeni Doğuş Partisi, kimimiz Sosyal Demokrat Partisi, kimimiz Hür Demokrat Parti, kimimiz de UBP’den geldiğimini unutmadan, nasıl ki DP içerisinde bütün saldırılara rağmen müthiş bir kucaklaşmayla buluştuk; hoşgörüyle, bütün eleştirilerimizi, bütün hatalarımızı birbirimize söyleyerek ama birbirimize kırılmayarak bugünlere kadar ayakta durabildik; şimdi de artık hepimize düşen görev; içimize sokulmak istenen nifaka karşı durarak, bizden-sizden, eski-yeni, DP’li-Ulusalcı ayrımlarını elinizin tersiyle itip “durun bakalım biz DP-UG üyesiyiz” diyerek cevap vermenizdir. Sizden beklentim budur. Ve göreceğiz ki bu kucaklaşma bizi sandıktan 1. Parti olarak çıkaracaktır. 28 Temmuz şimdiden hepimize hayırlı olsun. Çok güzel bir yola çıktık. Yıllarca özlenen bir birlikteliği, yıllarca özlenen bir iktidarı, iyi bir yönetimi oluşturmak için bu yolda sizlerle birlikte yürüyeceğiz ve çok daha güzel günlere inşallah ulaşacağız. Hepinize kolay gelsin.”

 KAŞİF: “DP-UG, KURULTAY İLE BAŞLATTIĞI İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNE GAZİMAĞUSA İLE DEVAM EDİYOR”
DP-UG Gazimağusa Milletvekili Dr. Ahmet Kaşif ise, konuşmasında gecenin önemine işaret ederek, “Demokrat Parti - Ulusal Güçler, Kurultay ile başlattığı iktidar yürüyüşüne Gazimağusa ile devam ediyor” şeklinde konuştu.
Konuşmasında, kendilerini eleştirenlere de seslenen Kaşif, “İktidar yürüyüşü nasıldır; insanlarımızı, Devletimizi yönetmek; Devlet idare etmek, Devlet adamlığı yapmak nasıldır onlara göstereceğiz” dedi ve bu fikir ve düşünceyle yola çıktıklarına dikkati çekti.

“ONURUMUZU, GURURUMUZU, KİMLİĞİMİZİ VE KİŞİLİĞİMİZİ ZEDELEMEMEK, ZEDELETMEMEK İÇİN BURADAYIZ”
Kendilerini yalnız bırakmayan delege ve partililerine teşekkür eden Ahmet Kaşif; İrsen Küçük zulmünden korkmaları nedeniyle yanlarında olamayanlara da çağrıda bulundu:
“Korkmayın, bu ülkede artık korku baskısı bitmiştir. İrsen Küçük zulmü bitmiştir. Buradan selam olsun hürriyete, buradan selam olsun özgürlüğe, buradan selam olsun KKTC halkına. Ada insanı özgürlüğüne nasıl bağlı olduğunu, hürriyetinden, özgürlüğünden, onurundan hiçbir zaman bir zerre olsun kimseye vermeyeceğini ıspatlamıştır. Çünkü 50’li yıllarda başlayan bir mücadele 74’te taçlandı ve şu an taç üstüne taç geliyor. Onun için biz bu taçları daha büyük yapmak için bu yoldayız. Onurumuzu, gururumuzu, kimliğimizi ve kişiliğimizi zedelememek, zedeletmemek için buradayız. Buna sahip çıktığınız için sizleri kutluyorum.”

“DP-UG BAYRAĞI ALTINDA TOPLANARAK, MEŞALEYİ KALICI İKTİDAR YAPMAK ÜZERE İLERİ DOĞRU YÜRÜYECEĞİZ”
Hep birlikte çalışacaklarını, DP-UG bayrağı altında toplanarak meşaleyi kalıcı iktidar yapmak üzere ileri doğru yürüyeceklerini vurgulayan Kaşif, sözlerini şöyle tamamladı:
“Programımız hazırlandığı zaman meydanlarda, televizyonlarda hep onu anlatacağız. O yüzden bu akşam sadece yüreklerin buluşması, kalplerin buluşması akşamıydı. Ne mutlu bizlere KKTC’de yaşıyoruz. Ne mutlu bizlere ki Gazimağusa’yı fethederek yollara düştük. Gazimağusa’da değişim ve yenilenme bugün başlamıştır. 28 Temmuz akşamı DP UG’nin iktidar akşamı olacaktır. Daha güzel akşamlarda, meydanlarda, daha ufuklu, daha güzel günlerde buluşmak üzere en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.”

 
ÖZCAFER: “İKTİDAR OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK. BU YOLDA SİZE İHTİYACIMIZ VAR”
DP-UG Gazimağusa Milletvekili Afet Özcafer de, DP-UG’nin doğuş nedenlerinden bahsederek, “Geçmiş geçmişte kalmıştır. Benim için artık gelecek vardır. UBP’den kopan arkadaşlarım ve DP’li arkadaşlarımla birlikte KKTC’de iktidar olma hedefiyle buradayız.” dedi ve bu hedefe ulaşmak için partililere ve halka ihtiyaçları olduğuna vurgu yaptı.

“HER ZAMAN YANIMIZDA DURAN HALKIMIZI DÜŞÜNEREK HAREKET ETTİK”
Hiçbir zaman herhangi bir makam veya mevki için yola çıkmadıklarını, hiçbir zaman kendilerini düşünmediklerini dile getiren Afet Özcafer, her zaman yanlarında duranları ve KKTC halkını düşünerek hareket ettiklerine dikkati çekti.
KKTC Devletine inandıklarını belirten Özcafer şöyle konuştu:
“Bizim amacımız; inandığımız KKTC Devletini yaşatmak, yüceltmektir. Sağ merkezde buluşmak ama solda da bulunan arkadaşlarımızı bizimle birlikte ülkemiz için çalışmaya davet etmektir amacımız. Bu yüzden buradayız.”
Özcafer, DP-UG’yi yapay parti olarak değerlendirenlere de; “Biz yapay değiliz. Biz gerçeğiz. Buna inanıyoruz. Biz buradayız ve mevcuduz. KKTC için tüm gücümüzle uğraşacağız. Yapay olmadığımızı, gerçek olduğumuzu 28 Temmuz’da ispatlayacağız” şeklinde yanıt verdi.
28 Temmuz’a çok kısa bir süre kaldığına işaret ederek, çok çalışmaları gerektiğinin altını çizen DP-UG Gazimağusa Milletvekili Özcafer, DP-UG’nin sandıktan birinci parti çıkacağını vurguladı.

ATAOĞLU: “DP-UG’Yİ İKTİDARA TAŞIMA SÖZÜNÜ VERİYORUZ”
DP-UG Gazimağusa İlçe Başkanı Fikri Ataoğlu ise gecede yaptığı konuşmasında DP’de bir ilk yaşandığına işaret ederek, 8’ler grubunun partilerinden istifa etmesiyle gelişen süreci anlattı ve DP-Ulusal Güçler’in doğuşuna hep birlikte tanıklık ettiklerini kaydetti.
Birlik ve beraberlik içerisinde erken genel seçimlerde DP UG’yi iktidara taşıma sözü verdiklerini belirten Fikri Ataoğlu, “Demokrat Parti Ulusal Güçler çatısı altında toplanıyoruz. Serdar Denktaş Başbakan. Çalışmalarımızı artırarak omuz omuza iktidar yürüyüşümüze devam edeceğiz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.








 
Editör: TE Bilisim