Adam Nuh diyor peygamber demiyor…

İki kere vergi borcunu erteletti!

Bizimkiler de boyun eğdi…

Şimdi daha büyük rakamlar konuşulmaya başlandı!

500 Milyon TL’lik erteleme ya da borç silmeden bahsediliyor…

Oysa kendisi zarar ettiğinden şikayet ediyordu!

İyi de zarar ediyorsa bu astronomik vergiler nereden çıkıyor?

Bunları bir kenara kafadan yazmıyorlar ya…

Kazandıysan da ödeyeceksin!

Hani yıllarca demişti ya…

Kıbrıslı Türk siyasetçisi kucağımda diye!

Belli ki doğru söylemiş…

Aslında kimleri kucağına aldı, hangi şartlarda siyasiler kendisine boyun eğdi bunların hepsi biliniyor ama isim vermeye gelince bunu açıklamaya kimsenin cesareti yetmiyor!

Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı’nın başka marifetleri de ortaya çıkmaya başladı…

Türkiye’de bizim devlet erkanının da olduğu bir mekanda Turanlı fena gürlemiş!

Mekanda olanları eliyle işaret ederek Reis’e şikayet etmiş…

Bunlar yüzünden Ercan inşaatı bitmiyor diye de eklemiş!

Bizimkilerin gıkı bile çıkmamış burada…

Hepsinin başı eğik önde dinlemişler!

Ercan böyle giderlerse tabi ki bitmez…

Siyasetçi onun kucağında!

Öyle bir diş geçiriyor ki istediğini yaptırıyor…

Bir Allahın kulu sen kimsin diye hesap soramıyor!

Vergi indirimi ve aflarının da ardı arkası kesilmiyor…

Hatta bir bakanın bile istediklerini yerine getirmediği için makamının sallantıda olduğu söylenmeye başlandı!

Bakalım o da baskıya ne kadar göğüs gerecek o da başka bir muamma…

Ercan, Turanlı ve ortağına devredileli 10 seneden fazla oldu…

Bu şirketle yapılan sözleşme uzatıldıkça uzatıldı!

Çünkü arkasında Ankara desteği vardı…

Bir tane dirayetli siyasetçi adama karşı çıkmadı!

Aksine ne dediyse yaptılar…

Tepelerine çıkardılar!

Şımarttıkça şımarttılar…

Geldiğimiz nokta ortada!

Ankara’dan aldığı destekle bizimkilere meydan okuyor…

Aslında bir gerçek var ki hata onun değil!

O sistemi arkasına almış bunun meyvelerini yiyor…

Asıl suçlu bizimkiler!

Ne dediyse yaptılar…

Şimdi bunun bedelini ödüyorlar!

Oh olsun hepinize…

Ankara kulisleri…

Mansur Yavaş'ın Altılı Masa'ya sunacağı öneri…

ABB Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş, HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın programına katıldı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Yavaş, Altılı Masa'ya sunmayı planladığı öneriyi açıkladı.

"Genel Başkanlarımızın milletvekili olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum" diye konuşan Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Kendi grupların başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın."

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adaylığının kesin olduğunu açıkladı.

"Yüz bin imza toplayacağım. Prosedürü tamamlayacağım" diyen İnce, seçimlerin ikinci tura kalacağını ve kendisini ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'a göre daha şanslı bulduğunu söyledi.

İktidara yakın Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Muharrem İnce ile görüşmesini şöyle aktardı:

Son günlerde gazeteciler, şu tarz paylaşımlar yapmaya başladılar:

'Muharrem İnce bana küstü. Aradım açmadı.'

'Dur' dedim, 'Ben de bir arayayım.'

Aradım. İlk çalışta bingo!

Açtı telefonu. 'Şu anda İskenderun’dan Hatay’a gidiyorum' dedi.

'Neler oluyor? Aday olacak mısınız? Altılı Masa’ya katılacak mısınız? Bir karar verdiniz mi?' diye soruları peş peşe sıraladım.

Verdiği cevap şu oldu:

'Ben aday olacağım. Yüz bin imza toplayacağım. Prosedürü tamamlayacağım.'

'Kesin mi?' dedim. 'Kesin' dedi.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce yaptığı açıklamada, 14 Mayıs'taki seçimlerde adaylığının kesin olduğunu söyledi.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimlere 60 gün kalmışken Hizbullah’ın yasal uzantısı HÜDAPAR’ın ardından Menzil Cemaati de Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı.

Menzil Cemaati’ne bağlı kurumlar olan Semerkand Vakfı, Beşir Derneği, GENÇKON ve TUMSİAD’ın ortak imzasıyla yayınlanan açıklamada, Türkiye’nin ‘istikrara ihtiyacı olduğu’ gerekçesiyle Cumhur İttifakı’na destek verildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Tarihimizin en büyük afetinin yaralarını birlikte sarıyoruz. Bu sürecin uzun bir zamana yayılacağı muhakkaktır. Aziz milletimizin her bir ferdi bunun bilincindedir. Bu bilinçle hepimizin en öncelikli gündemi afetzede kardeşlerimizle sürekli, düzenli ve verimli bir şekilde dayanışma içinde olmaktır.

MESAJ KUTUSU

Sayın Alişan ŞAN, olası bir kabine değişikliğinde bundan olumsuz etkilenecek bakanlar listesinin en başında olduğunuz artık sokakta bile konuşulmaya başlandı. Suçunuz ya da günahınız nedir bilmiyoruz ama acaba diyoruz Taşyapı’nın vergi borçlarıyla ilgili olup olmayacağını da düşünmeden edemiyoruz doğrusu…

Sayın Cafer GÜRCAFER, ülkede beton üretimi yapan işletmelerin sıkı bir denetime tutulması konusunda yoğun mesaj trafiği yaşanmaya başlandı. Bu arada şimdiye kadar niye denetlenmedi, bunun önüne kim geçti bunları da artık masaya yatırma zamanı gelmedi mi?

Sayın Hasan TAÇOY, Türkiye’den gelen binlerce depremzedenin bazı işletmelerde kayıt dışı çalıştırılmaya başlandığı yönünde ihbarlar gelmeye başladı. Bu sıralar işletmelere baskın denetimler yaparsanız bazı kan emicileri çok kolaylıkla ortaya çıkarabilirsiniz!

Sayın Koral BOZKURT, sizin de bölgenize bir okul kazandırma konusunda girişimde bulunduğunuz ancak bazı bürokratik engellere takıldığınız konuşulmaya başlandı. Devlet eğer yapamıyorsa, bari yapacak olan özel şirketlere bu konuda öncelik tanıyıp önündeki engelleri kaldırmak gibi bir sorumluluğa sahiptir değil mi?

Sayın Cem KAPISIZ, yeni bir havayolu şirketinin uzuz bilet hedefiyle girişimde bulunması bir sendika başkanı olarak sizi niye bu kadar rahatsız etti çok da anlayamadık doğrusu. Bu konularda biraz zamana bırakmakta yarar görüyoruz, sonuçta insanlar ucuz bilet diye artık bağırmaya başladı…

Sayın Erhan ARIKLI, Taşyapı’nın patronu Türkiye’de önemli bir toplantıda eliyle işaret ederek bizim siyasileri suçlamış diye duyduk. Bu konuda detaylı bir açıklama yapmayı düşünür müydünüz? Zira o mekanda sizin de olduğunuz iddia edilmeye başlandı!

Sayın Alp AYDINOVA, pek kıymetli validenizin vefatını üzüntü ile öğrendik. Merhumeye tanrıdan rahmet size ve tüm aileye sabırlar dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah…

Sayın Tekin ARHUN, ülkenin belli başlı iş insanları eğitime okul kazandırmak için kıpırdanmaya başladığına göre artık sıra size de gelmiştir muhakkak değil mi? Bu ülkede kazanan insanlarımız bir şekilde manevi borçlarını pek ala ödeyerek katkıda bulunabilirler…

Sayın Mehmet ÇAKICI, sigara bağımlıları için başlattığınız çalışmalar da bazı medya mensupları da yararlanmak istediklerini belirten isteklerde bulunmaya başladılar. Bir de basın indirimi uygulaması başlatırsanız onlara büyük hizmet vermiş olacaksınız…

Sayın Mustafa YÜRÜKCÜ, CHP KKTC temsilcisi olarak Kemal beyin ziyareti sırasında kendisini en azından medya ile buluştursaydınız kendisini de anlatma fırsatı bulmuş olacaktınız, hele de seçimler yakınken medyaya da hizmet etmiş olurdunuz…