Kıb-TekYönetim Kurulu 28 Ağustos tarihinde bir karar üretmiş…

Diyorlar ki;

Gereken biriken işlerin çözülebilmesi için gerekse kurumun işleyişinin daha iyi bir noktaya gelmesi adına emek sarf etmekteymişler…

Daha önce yönetim kuruluna ödenen hakkı huzur tahsisatı da çok önceden düzenlendiği için şu anda bir katkı sağlamaktan çok uzaktaymış!

İstekleri de şu;

Yönetim kurulu başkanına her ay asgari ücretin 2.5 katı…

Yönetim kurulu üyelerine de asgari ücretin iki katı aylık maaş ödemesi!

Bir üye hariç hepsi de bunun altına imzasını atmışlar…

İmza atanlar kim;

Hasan Akyiğit, Atilla Deva, Hüseyin Paşa, Yalçın Koçyiğit, Ercan Turhan, Ali Horoz…

İmzalamayan tek kişi, Barış Tilki…

İnanın ki insan böyle şeyleri duyunca çıldıracak gibi oluyor…

Belli ki bu arkadaşlar orada görev alırken tamamen duygusal bir ruh hali içinde oluyorlar!

Ne koparırsak kardır türünden…

Biriken işleri çözeceklermiş!

Hatta kurumu şimdiki durumundan daha bir noktaya getireceklermiş…

Biz de inandıydık!

Şimdi adama aklınız neredeydi diye sormazlar mı?

Yönetim Kurulu başkanına aylık 21 bin 500 TL maaş bağlayacaklar…

Yönetim kurulu üyelerine de 17 Bin 200 TL, öyle mi?

Şimdiye kadar kurumun iyileştirilmesi için tek bir çivi çaktınız mı?

Özellikle akaryakıt ihalelerinde tam bir kepazelik yaşanırken hangi biriniz oynanan tezgahların peşine düştünüz, haksız yere ceplerini dolduranlardan hesap sorulması için girişimde bulundunuz?

İşte yine aynı oyunlar oynanıyor, ihaleler ardı ardına iptal edildi, tanklarda sadece bir haftalık yakıt kaldı. Yine çok büyük ihtimalle malum şirketten alıp kazıklanacağız, kim bu şirket, arkasında kimler var diye soruşturma ihtiyacı duyan birisi var mı içinizde…

Maaş yoksa çalışmak da yok, varsa bütün işleri halledeceksiniz öyle mi?

Sevgili okurlar,

Bize gelenlere göre bu maaş bağlanmadığı taktirde toplantılara bile katılmayacaklarını söyleyenler bile varmış içlerinde!

Hatta bazıları küsmüş, geriye çekilmiş bile…

Siyasi atama oldukları için de parti başkanlarına baskı kurmaya çalışıyorlarmış!

Ve büyük bir heyecanla da talebin Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmasını bekliyorlarmış…

O zaman biz de Bakanlar Kurulu’na seslenelim;

Bu kararı çıkartıp da kabul ederseniz zaten devletinden ensesinden geçinenlere yenilerini ekleyeceksiniz demektir…

Bu toplum da sizi hiçbir zaman affetmeyecektir!

Elinizi vicdanınıza koyun ve ona göre bir karar üretin…

Son bir haftadır ülke devlet çalışanlarının din dersine götürüldüğü yönündeki haberlerle çalkalanıyor…

Hükümetin sessiz kalması da hayli manidar!

Biraz araştırdık, en azından hükümet edenlerin böyle bir emir ve talimatının olmadığını öğrendik…

O zaman hükümet özellikle de Başbakan Ünal Üstel bu konuda daha fazla sessiz kalmamalıdır!

Ayrıca bu konuda iş karıştırmak isteyenleri de deşifre etmelidir…

Zira Başbakanlık çevreleri bu konunun Başbakanı yıpratmak için gündeme getirildiğini iddia ediyorlar!

Başbakan Üstel bugün Kıb-Tek’e akaryakıt alımı konusunda müjdeli haber vereceğini söyledi ya…

Lütfen devlet çalışanlarına din dersi konusuna da bir açıklık getiriversin lütfen!

En azından doğru neyse kendi ağzından teyit edilmiş olur…

MESAJ KUTUSU

Sayın Vakkas ALTINBAŞ, evrakta sahteleme yaparak milyonluk bir araziye sahip olması iddiasıyla aleyhinize açılan dava nihayet yarın görüşülmeye başlıyormuş. Siz ve tüm aile için bu kış hayli sıcak geçeceğe benziyor, kolaylıklar dileriz.

Sayın Kani TANAYDIN, Cypfruvex yönetim kurulu üyesi olarak kendinize ait harnupların kurumun deposunda muhafaza etmeniz diğer yönetici ve çalışanlar tarafından eleştirilmeye başladı. Yoksa gücünüzü örgüt başkanlığınızdan mı alıyorsunuz diye mesajlarınız geliyor!

Sayın Redif NUREL, kurultaydan önce Kalkınma Bankası’ndan talep ettiğiniz kredinin yönetim tarafından kabul görmediğini biliyor muydunuz? Bakalım bundan böyle sizi nasıl tutacaklar artık hep birlikte göreceğiz. Bu arada parti için muhalefet için iyi bir gerekçe değil mi?

Sayın Hasan TAÇOY, İhtiyat Sandığı yönetim kurulu başkanının hala belirlenmemesi müdür ve çalışanlar için ciddi sıkıntılar yaratmaya başladı diye duyduk. Bu arada atanacak olan kişiye de hükümet ortaklarından büyük tepki varmış, hadi bakalım ayıklayın pirincin taşlarını…

Sayın İzlem Gürçağ ALTUĞRA, bugün Ankara’ya yapacağınız önemli ziyaret için bir takım sıkıntılar yaşadığınız konuşuluyor. Sorun nisap sorunu mu yoksa parti içi bir takım engellemelerle mi karşı karşıya bırakıldınız?

Sayın Alişan ŞAN, Kıb-Tek yönetim kurulu başkan ve üyelerine maaş bağlanması konusunda zaman ve zemin hiç de uygun değil. Umarız kamuoyunun da tepkilerini göz önünde bulundurarak bunu engellersiniz.

Sayın Mehmet BETMEZOĞLU, Şeker Sigorta genel müdürlük görevinden elinizdeki bir takım evraklar nedeniyle alınmadığınız konusunda siyasi kulislerde çeşitli konuşulmaya başlandı. Bir de onları kamuoyuna açıklasanız ne iyi bir amme hizmeti yapmış olacaktınız bir bilseniz…

Sayın Ahmet ÜNSAL, Din İşleri Dairesi başkanı olarak devlet çalışanlarına din dersi verilmesi konusunda kimden talimat aldığınız sorgulanmaya başladı. Bu yanlış yöntem ile insanları dinden imandan soğutursunuz aman dikkat!

Sayın Müge DENKTAŞ, 29 Ekim’e özel İzmir Marşı’nı söylerken hayli heyecanlı ve coşkulu olduğunuz gözlemlenmiş. Bu arada bazı yerlere siyasi mesaj olarak da algılanmış, bir de ezber işini hallederseniz dört dörtlük olacak değil mi?

Sayın Faiz SUCUOĞLU, uzun bir bekleme döneminden sonra ziyaretlere yeniden başladığınız kalabalıklarla bir araya geldiğiniz söyleniyor. Dün de açık pazarda alışverişten daha ziyade partinin duru konusunda sohbetler yaptığınız gözlemlenmiş, hayırdır yeni bir hareketlenme mi var yoksa?

Sayın Salahi ŞAHİNER, hükümet kabinesinde yeni bir değişiklik olacağı konusunda yeni iddialarda bulunmaya başladığınız söyleniyor. Fala mı baktırdınız yoksa gerçekten de elinizde bir takım bilgiler mi var, meraklılar soruyor!

Sayın Hayati ÖZOK, akaryakıt ihalesinde 13 dolar teklif vererek bunu getiremeyeceğinizi bile bile birilerine maşalık yaptığınız konusu sorgulanmaya başladı. Konu yargıya taşınırsa hiç şaşırmayın olur mu?

Sayın Orkun ALTINBAŞ, Girne'nin en değerli arazisine sahip olma hayaliniz evrakta sahtecilik ve sahte evrakı yürürlüğe koyma iddiası ile mahkemeye takılmış. Davanın görüşülmesini engellemeye çalıştığınız iddiaları doğru ise Altınbaş ailesi adına hiç yakışmamış doğrusu…