İşte Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin açıklamasından öne çıkanlar:

* Sadece tarihe kazınmayacak adımız, Ukrayna'nın tarihi bir efsane olmayacak sonumuz. Biz barış istiyoruz. Kendi toprağımızdayız, her şeye hazırız.

"KENDİ NAAŞLARINI YAKMAK İÇİN ARAÇ GETİRİYORLAR"

* Burada olan kimse direkt olarak bu sorulara cevap veremez. Geleceği bilemeyiz. Rus ordusu çok daha büyük. İki ya da üç kat değil, onlarca tank var, çok fazla askerleri var. Beş kat daha fazla bizden güçleri. Ama Rus halkı burada hayatlarını kaybediyor. Kimse kaç kişinin öldüğünü saymıyor burada. Kendileri naaşları yakmak üzere araçlar getirdiler buraya. Anneler çocuklarının naaşlarını alamayacak. Çocuklarının burada öldüğünü bile bilemeyecek. Asıl soykırım budur, Nazizm budur. 21'inci yüzyıldayız, 2022'deyiz ve böyle şeyler görüyoruz.

Haberin Devamı

Bmw E90 Ön Cam Üst Fit...GittigidiyorHemen Al

Küçük İşletmeler İçin %50 Devlet Teşvikli Yemek KartıTicket Restaurant Yemek KartıTeklif Al

  

by Taboola 

"HAREKAT DEVAM EDERSE DÜNYANIN SONU GELMİŞ DEMEKTİR"

* İnsanlara kıyameti unutun, dünyanın sonunu boş verin diyorlar. Asıl dünyanın sonu bu. Rusya böyle devam ederse dünyanın sonu gelmiş demektir bizim gibi insanlar için. Onlarla medeniyet arasındaki sınır biziz.

* Sıradan Ruslara bir şey demiyorum. Başkanlarına itiraz edemiyorlar. İnsanlar bana itiraz ediyorlar. Memnun olmadıklarına kapıma gelip eylem yapıyorlar. Bu gayet normal bir şey. Çünkü onlar beni seçti. Bana erişimleri olmalı. Sen Çar değilsin, sen bir kral değilsin. İnsanlar seni seçiyor. Sen ülkeni temsil ediyorsun. Sen bir zorba değilsin, Führer değilsin. Sen yöneticisin, idareten oradasın.

"O ANNELERİN BURAYA GELMESİNE İZİN VERİLMELİ"

AB Kıbrıs Rumları üzerinden Gazze’ye el atıyor AB Kıbrıs Rumları üzerinden Gazze’ye el atıyor

* Ben başkan olmasaydım, sivil savunma birliklerine katılırdım. Ben barışçıl bir insanım. Ortaya çıktı ki ben anayasanın değil halkımın da koruyucusuyum. Başkan olmasan orduya katılırdım, gıda dağıtırdım, ateş ederdim. İnsanları öldürme aracılığıyla buraya gönderildiyseniz ve sonunda eritildiyse naaşınız o annelerin buraya gelmesine izin verilmesi gerekir.

* Ben de insanım. Tüm insanlar gibi hepimiz yaşamak istiyoruz. Bence ölmekten korkmayan yoktur. Eğer varsa bu sağlıklı bir yaklaşım değil. Birini savaşa gönderiyorsunuz, hiçbir hissiyatınız yoksa bu normalde değildir.

Haberin Devamı

* O yüzden tıpkı her insan gibi ben de korkuyorum. Ailemin hayatından, kendi hayatımdan endişe duyuyorum. Başkan olduğum için de korkma hakkım yok. Bunu içimde hissetsem de bazı anlarda böyle bir lüksüm yok.

* Güçlü duruş almazsanız, AB ve NATO'yu kastediyorum. Aynı değerleri paylaştığımızdan emin olamayız. Değerlerin birleştirilmesi çok önemli. Bu ittifakların gücü savaşı engellemekte yatar. Eğer savaşmazsan insanları kaybetmeye devam edeceğiz. Yaptırımlar çok ciddi, bu iyi bir başlangıç.

* Harkiv'deki katedrali vurdular. Rusya Başkanı çıktı, çok fazla zorlukla karşı karşıyız dedi, milliyetçiler var dedi, bir kilise başka bir kilisenin özgürlüğüne el uzatıyor. Gidip kilisenin yanın bomba attılar Harkiv'de. Bir Rus bombası, Moskova Patrikliği'ne bağlı bir kiliseyi vurdu. Oradaki anıtı bile bombalıyorlar. Beş kişi, koca bir aile öldü orada. Biz askeri altyapıyı hedef alıyoruz dediler. Buna ne cevap verebilirsiniz ki?

Haberin Devamı

* Hava sahası kapatılsın diye çağrı yaptım. Biden'a söyledim, Scholz, Macron hepsine söyledim. Çok hatırlamıyorum, her ün 20 - 23 görüşme yapıyorum uluslararası liderlerle. Eğer şu anda hava sahasını kapatamıyorsunuz ne zaman kapatabilirsiniz onu söyleyin dedim. Daha kaç kişi ölecek? Kaç kişi uzvunu kaybedince anlayacaksın? Biz de o sayıya ulaşana kadar bekleyelim! Şimdi yine hava sahası kapatılsın diyorum. Bunu yapacak gücünüz yoksa, bana uçaklar verin. Bu adil değil mi?

Editör: Haber Merkezi