Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, yarın yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesinde halka seslendi.

Yatsenyuk, Ukraynalıların yarın devlet başkanını, özgürlük, refah ve ülkenin Avrupa geleceğini seçmek için seçimlere gideceğini belirterek, her vatandaşın sorumluluğunun büyük olduğunu ifade etti.

"Yarın tüm dünyaya, her şeyden önce kendimize, bizleri korkutmanın mümkün olmadığını, kendi yuvamızı nasıl kuracağımızı ve nasıl yöneteceğimizi sadece ve sadece bizlerin karar verebileceğini ispat edeceğiz" diye konuşan Yatsenyuk, bu seçimlerin bozguna uğratılması için çok büyük mali, siyasi ve askeri kaynakların harcandığı belirtti.

Yatsenyuk, seçimlere hazırlanmanın kolay olmadığını ifade ederek, ülke vatandaşlarının seçimlerden yana olduğunu, kendi topraklarını koruduğunu, ordusunu geliştirdiğini, yok olan ülke ekonomisini yeniden canlandırdığını, ileriye yönelik kalkınmaya ilişkin temelleri attığını ve iktidarı kontrol etmeyi öğrendiğini kaydetti.

Seçimlerin adil ve şeffaf olmasının önündeki engelleri kırdıklarını, yurt dışı destekli çetelerin seçimleri engellemesine fırsat vermediklerini kaydeden Yatsenyuk, hükümetin son 3 aydaki tüm çalışmaların, insan onurunun her şeyden önemli olduğunu göstermek için yapıldığını belirtti. Yatsenyuk, seçimlerin adil ve sorunsuz olacağını kaydetti.

Donetsk ve Lugansk bölgelerinde yaşayan ve sandığa gelmeleri engellenen vatandaşlara seslenen Yatsenyuk, “Çetelerin topraklarınızı terörize etmelerinin durdurulmasına az bir zaman kaldı” diye konuştu.

“Bizim, ilk resmi ziyaretini Avrupa'nın başkentine yapacak ve Avrupa Birliği ile serbest ticaret anlaşmasını imzalayacak seçilmiş devlet başkanımız olacak” ifadesini kullanan Yatsenyuk, "Unutmayın, yarın oy kullanarak Ukrayna'yı koruyacağız, çocuklarımız ve torunlarımızın geleceğine katkıda bulunacağız. Biz seçeceğiz ve kazanacağız” diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim