Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'ndeki olaylar ve yüzlerce ABD'linin ölümünden sorumlu tutulan İran'ın önde gelen komutanlarından Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü ifade edildi. Saldırının doğrudan Trump'ın talimatıyla olduğu da belirtildi.

Pentagon'daki açıklamada "Süleymani Irak ve Amerikan vatandaşlarının ölmesine ve yaralanmasına yol açan 27 Aralık'taki saldırı dahil son birkaç ay boyunca Irak'ta düzenlenen saldırıları azmettirmişti. General Süleymani, bu hafta ABD'nin Bağdat'taki Büyükelçiliğine yönelik saldırıları da onaylayan isimdi. Bu saldırı İran'ın gelecekteki saldırılarını caydırma amacıyla düzenlendi" ifadeleri kullanıldı.

Saldırıda 7 kişi öldü

Associated Press'e konuşan Iraklı üst düzey yetkililer ise saldırıda Süleymani'nin dışında  Şii milis grubu Haşdi Şabi'nin Komutan Yardımcısı Mehdi el-Mühendis ve örgütün havalimanı protokol görevlisi Muhammed Rıza dahil 7 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Rızai: "ABD'den acı bir intikam alacağız"
 
İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Muhsin Rızai ise Kasım Süleymani'nin intikamını alacaklarını kaydetti. 

İran Devrim Muhafızları Ordusu Eski Genel Komutanı Muhsin Rızai, Twitter hesabından paylaştığı mesajında "Kasım Süleymani, şehit kardeşlerine katıldı ancak ABD'den acı bir intikam alacağız" ifadelerini kullandı. 

İran'da 3 günlük yas

İran'ın dini lideri Hamaney, Süleymani'nin öldürülmesinin ardından ülkede 3 günlük yas ilan etti. Hamaney ayrıca "Suçluları acı bir intikam bekliyor" açıklamasında da bulundu.

Editör: TE Bilisim