Almanya'nın en zengin 500 ismi açıklandı. Ortaya çıkan tabloya göre süper zenginler, 2013 yılında hiç olmadıkları kadar zengin oldular.

Süper zenginlerin bugüne kadar hiç olmadıkları kadar zengin olduklarını ortaya çıkaran liste, 500 zenginin 2013 yılında mal varlıklarının yüzde 5,5 artışla toplam 528 milyar euroya çıktığını gösterdi. En zengin 100 Alman listesinde yer alan isimlerin mal varlıkları ise yüzde 5,2 artarak, 337 milyar euroya ulaştı.

Manager Magazin dergisinin açıkladığı listeye göre, Alman milyarderler Euro Krizi ve devlet borçlarından etkilenmedi. Bu yıl ayrıca rekor düzeyde mal varlığına sahip zenginler listesine 20 isim eklendi. Böylelikle, geçen yıl 115 ismin yer aldığı listedeki isim sayısı 135'e yükseldi.

Almanya'nın en zengin 500 isminin yer aldığı listenin bu yıl da birinci sırasında, ülke genelinde şubeleri bulunan Aldi marketler zincirinin sahibi Karl Albrecht yer alıyor. 93 yaşındaki en zengin Alman, bu yıl 600 milyon euroluk bir artışla, servetini 17 milyar 800 milyon euroya çıkardı. Listenin ikinci sırasında yine Aldi kurucularından olan Karl Albrecht'in kardeşi Theo Albrecht'in ailesi yer alıyor. 2010 yılında hayatını kaybeden Theo Albrecht'in ailesinin 16 milyar euroluk serveti bulunuyor.

Listenin ilk 20 ismi arasında, BMW'nin de sahibi ünlü Quandt ailesi yer alıyor. Aileden farklı isimler, listede sıralamaya girdi. BMW'nin en büyük hissedarı Susanne Klatten 10 milyon euroluk servetiyle listede beşinci sırada yer alıyor. 
Editör: TE Bilisim