Bosna Hersek ve Sırbistan'ın büyük bir kısmında etkili olan sağnak hayatı olumsuz etkiledi.

Bosna Hersek'in büyük bir bölümünü etkisi altına alan sağanak, özellikle Zenitsa ve Mostar şehirlerinde etkili olurken, Zenitca yakınlarındaki Topçiç Polye'de toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması nedeniyle M-17 karayolunun araç trafiğine kapatıldığı bildirildi. Öte yandan, Turbe-Banya Luka karayolunda meydana gelen toprak kayması nedeniyle, ulaşımın tek şeritten sağlandığı öğrenildi.

Bosna Hersek Federasyonu (FBIH) Sivil Koruma Merkezi Müdürü Fahrudin Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanaktan en fazla etkilenen bölgelerin Zenitsa ve Tuzla kantonları olduğunu, Tuzla, Graçanitsa, Srebrenitsa ve Doboy şehirlerinde bazı evleri su bastığını kaydetti.

Taşkınlarda herhangi bir can kaybının yaşanmadığına dikkati çeken Solak, heyelan nedeniyle araç trafiğine kapanan karayollarına gerekli müdahalelerin yapıldığını, uzun süre ulaşıma kapalı kalan yolların yeniden ulaşıma açıldığını aktardı.

Öte yandan, Sırbistan'ın Kraguyevats, Çaçak, Priboy, Ujitse ve Loznitsa şehirlerinden etkili olan sağanak nedeniyle ''kırmızı alarm'' verildi.

Sağanak ve fırtına nedeniyle, Ujitse, Valyevo ve Kruşevats'ta elektrik kesintileri yaşanırken, yağışlardan en fazla etkilenen şehir ise Loznitsa oldu. Ştira Nehri'nin taşması sonucu, Loznitsa'da bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Dr. Milenko Marin Hastanesi'ne su girmesinin ardından, hastalar dışarı çıkarıldı.

Meteoroloji uzmanları, yağışların bugün de devam edeceğini bildirdi. 
Editör: TE Bilisim