Bugün sayısını tam bilmediğim bir turist akışı var ülkemize. Kış aylarındaki sıkılık yaz aylarındaki kadar olmasa da yinede ülkemizdeki otellerin doluluk oranlarına baktığımız zaman yüzde seksenlerin üzerine çıktığını görüyoruz. Küçük otellerde bu oran yüzde atmışlarla sınırlı kalsa da, sonuç olarak otellerimizin yarısı doludur.

Konumuz ülkemizin imajı. Yani ülkemize gelen turistler nasıl bir KKTC ile karşılaşıyor hiç düşündünüz mü?

Bugün gerek denizi, gerek yeşili, gerekse temiz havası ile ballandıra ballandıra turistlerimize pazarladığımız KKTC için ne yapıyoruz? Önemli olan ülkemizi anlatmak değil, ülkemize gelen turistlere nasıl bir ülke sunuyoruz? Anlattıklarımızı sunamıyorsak onları bir kere kandırabiliriz iki kere değil.
Ülkemize gelmeleri için onlara anlattığımız KKTC nasıl bir intiba bırakıyor turistlere?

KKTC’yi canla başla pazarlayan turizm acenteleri için KKTC, turistlere anlatıldığı gibi mi?

Kesinlikle değil!
Ülkemize ilk kez gelen turistler ‘Kıbrıs için ne düşünüyor acaba?’ diye düşündünüz mü hiç.

Ülkemize ilk kez gelen birisi için Ercan Havaalanına indikten sonraki süreç çok önemlidir. Yani Ercan Havaalanından çıktıktan sonra gözlerinin gördüğü ilk şey ona KKTC’yi anlatır.

Peki, Havaalanından sonra nasıl bir görüntü var?

Yonca kavşağından havaalanına kadar olan bölümü hayal edin lütfen. Ne yolun sağında ne yolun solunda, hayal ettiğiz KKTC yok. Ne bir çevre düzenlemesi ne de bir süsleme var. Ülkemize gelen turistlere ilk imaj olarak ne veriyoruz peki?

Tabi ki ilk göze çarpan şey ışıklı ve ışıksız reklam panoları.

İlk intiba bu kadar önemliyken bir çevreci olarak ne Kıbrıs’ın yeşilini ne de düzenini görebilirsiniz. Hiçbir estetik yok. Hayal gücünüzü zorlayın isterseniz. Eğer yurt dışına çıkmışsanız diğer ülkeler ile KKTC’yi kıyaslamanız daha kolay olur. İleriye gitmek adına geriye gittiğimizi görmek elbette ki üzücüdür.

Bugün gerek Karayolları Dairesi gerekse Değirmenlik Belediyesi ortak bir çalışma yürüterek ülkemize gelen turistlere Kıbrıs’ı anlatmalıdır.
Nasıl mı?

Yolları, temizliği, düzeni, yeşil alanı, ağacı, çiçeği kısaca her şeyi ile.

Bugün belediyenin havaalanından aldığı gelirler tartışılırken verdiği hizmet de aldığı gelirler kadar iyi olmalıdır. Yalnız çöp toplamakla hizmet olmayacağını vurgulamak isterim. Bugün havalının imajı ülkemizin imajı ile endekslidir. Havaalanından çıkan her turist KKTC’nin eksikliklerini değil güzelliklerini görmelidir.