Sibel hanım çok mütevazi bir şahsiyet…
Ne siyasetçi ne de başbakan olacak kadar hem de!
Bunu bizim ülke şartlarında yapılan siyaset ortamı için söylüyorum.
Başbakan’ın bombaları başlıklı yazımızdan sonra bizi aradı ve yapılan icraatların kendisinin değil, hükümetin bir icraatı olduğunu söyleme ihtiyacı hissetti.
Bunu söylemesine hiç gerek yoktu çünkü bunu zaten herkes biliyor ve Bakanlar Kurulu’na başkanlık ettiği için yani tüm icraatlardan kendisi sorumlu için öyle bir başlık kullandığımızı da zaten okuyucunun kendisi de bilmektedir.
Onun için Sibel hanım bu konuda hiç endişe etmesin.
Geçici hükümetin alacağı her olumlu olay, sadece kendisinin değil tüm hükümet üyelerinin başarısı olacaktır.

Geçen yazımızda Başbakan’ın Çarşamba günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından sonra bombalarını patlatacağından bahsetmiştik.
Bunlar üç tane çok önemli dosya!
İkisi Vakıflar İdaresi ile ilgili…
UBP Hükümeti’nin Bakanlar Kurulu öyle akıl almaz kararlar almış ki, Vakıflar İdaresi’nin bile haberi olmadan çok değerli iki vakıf arazisini vakıf olmaktan çıkarıp birilerine peşkeş çekmiş.
Sibel hanımın demesi, bu iş Vakıflar İdaresi yönetim kurulunun haberi olmadan yapılmış.
Buna pek inanmam!
Vakıflar’da üyelerin haberi olmadan sinek bile uçamayacağını iyi bilenlerdeniz.
Bir de Vakıflar Bankası ile ilgili bir suç dosyası hazırlanmış ve o da Çarşamba günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından sonra savcılığa havale edilecek.
Büyük ihtimalle bu da yine UBP Hükümeti zamanındaki Bakanlar Kurulu’nun usulsüz kredi uygulamalarından bir tanesi…
Bunun Türkçesi şu;
Davacı: Sibel Siber Hükümeti
Davalı: UBP Hükümeti

Bu işin ilginç yapan ise şu;
Hatırlanacağı üzere bundan bir süre önce dönemin Başbakanı İrsen Küçük, Mustafa Kaymakamzade’nin emekli olmasından sonra boşalan makama yeni müdür olarak İbrahim Benter’i atamıştı.
İşte yeni genel müdür İbrahim Benter ve genel müdür yardımcısı Ali Çavuşoğlu, bu usulsüz durumu yeni hükümete bildirerek UBP hükümetinin yargılanması yolunu açıyorlar.
Bu isimleri tabi ki bize Sibel hanım vermedi ama eski ile yeni müdür arasındaki sürtüşmeyi iyi bildiğimizden bu bilgiye ulaşmamız da çok zor olmadı.
Yine hatırlanacağa üzere yeni müdür İbrahim Benter görev geldikten kısa bir süre sonra Vakıflar İdaresi’nin aldığı bazı kararların yasal olmadığını açıklamış ve bu konuda ilk mesajları vermişti.
İrsen Küçük’ün atadığı müdürün verdiği bilgilerle şimdi İrsen Küçük hükümeti hakkında suç duyurusunda bulunulması içilen başlatılan soruşturma hayli ilginç olacağa benziyor.



Sıra dışı bakan!

Selda İçer’i çok severim.
Mehmet Harmancı da değerli bir kardeşimiz.
Harmancı’nın ‘sıradışı’ bir bakan olduğunu göstermek için gerçekten de çok sıra dışı bir görüntü vermişler.
Koltukların tepesine çıkmışlar, sıra dışı olmuşlar.
Ya da öyle olduklarını sanıyorlar.
En çok da ne dikkatimi çekti biliyor musunuz?
Harmancı’nın ayakkabısının tabanı!
Sanırım 43 numara…Belki de 44 numara…
Nasıl bir mesaj verilmeye çalışılmış bilemem ama bizim için maskaralıktan başka bir şey değil!
Harmancı’yı anlarım da, Selda ile Havadis’e hiç yakıştırmadım…
Burada bir meslektaşım ve bir basın organı mevzubahis olduğu için gerçek duygularımı, bu pozu neye benzettiğimi yazmıyorum.
Üzgünüm…

GÜNÜN FOTOĞRAFI



MESAJ KUTUSU


Sayın İrsen KÜÇÜK, elinizle atadığınız bir müdürün sizin aleyhinize yeni hükümete çok özel bilgiler vermesi konunun yargıya taşınacak olması ne ilginç bir olay değil mi? Brütüs’ler her geçen artıyor bilmenizde yarar var.

Sayın Mustafa KAYMAKAMZADE, Vakıflar İdaresi yönetim kurulu üyeliğinden alındığınızı yeni öğrendik. Yeni müdür ile bu süreçte çok gürültülü bir kavga vereceğinizi ve şimdiden hazırlıklı olmanızı salık veririz.

Sayın Sunat ATUN, bazı güçler devreye girmiş, Avcı ve Saner ile işbirliği yapmanız için kulis yapmaya başlamış. Mağusa tarihindeki en ilginç genel seçim olacak diyorlar. Gözünüzü kulağınızı iyi açmak gerek.

Sayın Sibel SİBER,
İskele’de merkez bir bölgede kurulma aşamasında olan yeni bir bet salonu bölge halkının büyük tepki göstermesine neden olmuş. Bu yüzden ailesi yıkılan yüzlerce aile olduğu söyleniyor…

Sayın Cem PİŞMİŞ, sizin akaryakıt istasyonu izni de iptal edilince sinir kat sayınız tavan yapmış. Şimdi UBP’nin tekrar hükümet olması için daha bir hırslandığınız ve araziye indiğiniz gözlemleniyormuş.

Sayın Bünyamin MERHAMETSİZ, son birkaç gündür bölgede size olan ilgi artamaya başlamış. İskele merkez ve Karpaz’ın kuzeyinde oy tercih patlaması yapacağınız iddia ediliyor. Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım…

Sayın Ali YAKAR, Mağusa’da özellikle de Maraş bölgesindeki karma tercih senaryonuz epey ilgi görmüşe benziyor. 4-4-4-1 sayısını bir yana yazdım. Oktay Kayalp bu işlerin artık uzmanı oldu değil mi?

Sayın Ali ÜSTEL, Esentepe sahillerindeki lebi derya araziyi bir İsrailli şirkete satınca yeni hükümet bu satışı mercek altına almış. Devletin malını hangi devletin iş adamına satıyorsunuz bakalım hak ve hukuk sonuçta buna ne diyecek?

Sayın Mahmut KUŞ, Mustafa Gökmen ile dirsek temasında olduğunuz gözlemleniyormuş. Yanaşacak iskeleyi iyi belirlemişsiniz. 27 Temmuz akşamına kadar hiç peşini bırakmayın olur mu?

Sayın Mehmet ÇAKICI, İskele ve yöresinde çok büyük bir operasyon başlayacağını duyduk. Barajı aşamayacağınızı iddia edenleri utandıracağınızı söylemeye başlamışsınız. Bu arada Ömer Tatlı’nın lahmacunlarını beğendiniz mi?

Sayın Hamit BAKIRCI, bölgede yıldızı parlayan adaylar listesinde hızla yükseldiğinizi öğrendik. Hele de kendinize danışmak olarak atadığınız bir turizmci verdiği taktiklerle önünüzü epey açmış. Hadi şimdilik adı bizde kalsın…

Sayın Şerife ÜNVERDİ, Lefkoşa’da karma değil de mühür çalışan adaylar listesinde sizin adınızı da gördük. Doğrusu da bu ama bu seçim tamamen kişisel gayretler ve ittifaklar ön planda olacak. Surlariçi’deki kadınları sakın göz ardı etmeyin olur mu?

Sayın Nazım ÇAVUŞOĞLU, İskele’ye özel bir seçimlik yayın organının perde gerisinde sizin olduğunuz iddia ediliyor. Bu arada size hayırlı bir haber vereyim, bütün adaylar size saldırdıkça son hafta yükselişe geçtiniz. Ne tuhaf değil mi?

Sayın Hayati ASOK, Vakıflar İdaresi toprağı ile ilgili geçen senelerde gündeme gelen konular bir kez daha önünüze gelebilir. Bu konuda bir dosyadan bahsediyorlar ama bir araştırın bakalım…

Sayın Mehmet HARMANCI,
sıra dışı bir bakan olduğunuz yönünde artık ben de aynı kanıya vardım. Ama olay yaratan resmi neye benzettiğimi sizin ile yüz yüze görüştüğümüzde açıklayacağım, kavga dövüş olmasın diye…

Sayın Fatma SOLMAZ, Mağusa’da özellikle de Maraş bölgesinde oluşturulan karma listelerinden birinde sizin adınızı da gördüm. Yine de sağlam basın birden çok liste var, kurtlara yem olmayın…

Sayın Kenan AKIN, Türkiye’den bir siyasi parti için üç adet elektronik megafon getirmişsiniz. Hangi parti olduğu merak konusu olmuş, bir an önce açıklayın ki benim telefonlar daha fazla ısınmasın.

Sayın Ertuğrul HASİPOĞLU, şahsınıza karşı başlatılan anti kampanyayı kırmak için operasyon başlatmışsınız. Ancak uyarmakta yarar var telefon konuşmalarınız her an deşifre olabilir…

Sayın Kadri FELLAHOĞLU, Cumartesi sabahı bir lastik tamircisinde bir Lefkoşalının gazabına uğramışsınız. Koca mahalleyi temizleyip iki metrelik alana el değmeyince çalışanların hatasının bedelini ödemez size kalmış.





Günün Fıkrası

Gecikme


Kadın kocasına ;
-"Hayatım harika bir haberim var.. Bir ay geciktim.. Herhalde bir bebeğimiz olacak. Doktor bu sabah test yaptı.. Sonucunu alana kadar lütfen kimseye söylemeyelim!" demiş heyecanla.
Ertesi sabah elektrik idaresinden bir görevli, son faturayı ödemedikleri için kapıyı çalmış:
-"Siz bayan Smith misiniz? Biliyor musunuz bir aylık gecikmeniz var..!"
-"Bir aylık gecikmem olduğunu siz nereden biliyorsunuz?"
demiş kadın hayretle.
-Bayan, dosyalarımızda açıkca görülüyor..!"
-"Nee... Dosyalarınızda mı?"
-"Kesinlikle!"
-"Beyefendi, lütfen bu gece eşimle görüşmeliyim!"
demiş kadın ve korkuyla olanı biteni eşine anlatmış..
Kocası ertesi sabah kızgın bir boğa gibi elektrik idaresine gidip
-"Ne oluyor burada?. Karım bir dosyadan bahsetti.. Aylık gecikmesi ile ilgili!" diye bağırmış adam..
-"Sakin olun.. Ciddi birşey değil!" demiş memur..
-"Bu gecikme için bize borçlusunuz!"
-"Size mi borçluyum ? Ya ödemezsem ??"
-"O zaman sizinkini kesmek zorunda kalacağız!"
-"Ama o zaman karım ne yapacak?"
-"Bilmiyorum!" demiş, memur..
-"Hanımefendi artık mumla falan idare eder!"