Geçtiğimiz gün tabelalarla ilgili konu olan ‘Ölümüne yola çıkmak’ başlıklı yazıma Sevgili Ersan Saner’den açıklama geldi. Çok duyarlı bir insan olduğu aşikârdır. Daha önceleri de tabelalarla ve anayollardaki güvenlikler ile ilgili yazılarımda sağ olsun bana mail atarak açıklama yapmıştır. Öncelikle kendisini hassasiyetinden ötürü teşekkür ederim. Keşke bu konuya Ersan Saner kadar diğer yetkililerimiz de duyarlı olabilseydi.

Ömrümüz yollarda geçiyor. Yol boyunca gözümüze çarpan aksaklıkları, eksiklikleri kaleme almak da farz oluyor. Duyarsız birisi olamadığımdan konuyu hemen kaleme almıştım. Bizler her şeyin bir tamam olmasını isterken elimizdeki olanakları hesaba katmayan bir milletiz. Öncelikle sistemin ve altyapı eksikliğinin olduğu bir ülkede bir şeyleri değiştirmek ya da farklılık yaratmanın ne denli zor olduğunun bilincindeyim. Sistem olmayan bir yerde düzen de kuramazsınız. Ama sistem yok diye de elinizi kolunuzu bağlayarak oturmanız da imkânsızdır.

Bugün değişimden bahsetmek maddi imkânların elverişliliğine göre değişir. Kaldı ki ülkemizin en büyük sorunu kaynak sıkıntısı iken değişim yapmak deveye hendek atlatmak kadar zordur. Ama her bakanlık kendi yetkileri çerçevesinde yapabildiği kadar icraat yapmak ve daha fazlası için de çaba sarf etmek zorundadır. İnsanın can güvenliğini korumak da elbette ki Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın görevidir. Ben de bu konuda hassasiyet gösteren eski Bayındırlık ve Ulaştırma bakanı Hamza Ersan Saner’in gönderdiği yazılı cevabı sizlerle paylaşmak istedim…

Deniz Hanım Günaydın,
Öncelikle iyi ve sağlıklı olmanızı diliyorum.14 Ağustos’taki yazınızı okudum. Tabelalar konusunda Bakanlığımız döneminde özellikle baş üstü levhalar konusunda ülkemizi çok iyi noktalara taşıdığımızı düşünüyorum. Bahsettiğiniz tabelaların yetki ve sorumlulukları konusu ise, köy içleri tüm köyler belediyelere bağlandığı için bakanlıktan çok belediyelerin sorunu olup, bakanlıklarla istişare sonucu Karayollarının da destek verebileceği bir konudur ki biz bunları belediyelerle birlikte birçok kez gerçekleştirdik. Ama üzücü olan nedir ki Mayıs 2013’ten beri Karayolları yeni yapılan Mağusa Hastanesi yolu hariç nerdeyse bir tek tabela yapmadı herhalde diye düşünüyorum. Baş üstü tabelalardan hiç bahsetmiyorum. Dolayısı ile yazılarınızı bazen mukayese yapıp, mevcut iktidarı irite etmenin de yararlı olduğunu düşünüyorum. Alt ve üst geçtiler gelince bunu hiç konuşmayalım çünkü bıraktığım 2013-2015 protokolü seneye bitiyor ancak henüz hiçbir konuda bir milimetre kıpırdama yok.
Döndüğümde ayrıntılı görüşmek üzere, şen ve esen kalın

Saygılarımla

H.Ersan Saner