Cuma günü Avukat Şefik Aşçıoğulları’nın bir açıklama maili düştü elektronik postamıza…
Poliste hiç eksilmeyen terfi sorunlarına dair bu açıklamayı okuyup, Pazartesi günkü yazımızda sizinle paylaşmayı uygun gördük ve zaten öyle de yapıyoruz…
Aşçıoğulları’nın çok sayıda basın mensubu ile de paylaştığı açıklama şöyle:

“Özer İnsan; 1/10/1977 tarihinde Polis Örgütüne; Polis Memuru olarak, 1/8/1989 tarihinde Polis Çavuşu olarak, 1/8/1993 tarihinde Müfettiş Muavini olarak, 1/8/1998 tarihinde Müfettiş olarak atandı ve/veya terfi ettirildi. Özer İnsan bulunduğu mevkinin bir üstü olan Baş Müfettiş mevkiine atanabilmek ve veya Baş Müfettiş mevkiine terfi edebilmek için gerek 2002 yılında gerekse de 2003 yılında Baş Müfettiş mevkiine aday olarak gerekli özel yetiştirme kurslarına katılarak başarılı olmasına rağmen aday olduğu Baş Müfettiş mevkiine terfi ettirilemedi ve /veya atanmadı. Polis örgütünün takriben 21,07,2003 tarihinde aldığı KKTC Polis Genel Müdürlüğü Baş Müfettiş mevkiine, Özer İnsan yerine tercihen yapılan terfilere dair kararların ve/veya işlemlerin hükümsüz ve/veya işlemlerin hükümsüz ve/veya işlemlerin hükümsüz ve/veya etkisiz ve/veya iptalleri hususunda Avukat Zeki Gündüz tarafından Yüksek Mahkeme’de dava ikame edilmiş olup söz konusu davada başarı sağlanmış ve Özer İnsan yerine tercihen yapılan terfilere dair kararların ve/veya işlemlerin hükümsüz ve/veya etkisiz ve/veya iptallerine ilişkin karar verilmiştir. Bu karar üzerine Özer İnsan’ın Avukatı Şefik Aşçıoğulları tarafından Lefkoşa Kaza Mahkemesine tazminat davası ikame edilmiş ve Yüksek Mahkeme tarafından verilen kararın uygulanması için mücadele verilmektedir.
Polis Örgütü tarafından takriben 2,/09/2013 tarihinde açıklanan terfi işlemlerinde Özer İnsan’ın Yüksek Mahkeme kararına göre öncelik hakkının olmasına rağmen bu durum göz ardı edilmiş ve terfi işlemi yapılmamıştır…”

Saygılarımla,
Av. Şefik AŞÇIOĞULLARI


Şimdi bu yazının başlığını okuyunca size biraz ilginç gelmiş olabilir.
Bir insanın niçin kalp krizi geçirdiğini en azından başlıkta sormak abesle iştigal de bulabilirsiniz.
Bir insan eğer kalp krizi geçiriyorsa, mutlaka bir kalp damar sorunu vardır.
Bunu bilmeyen elbette yoktur ama bu hastalığın mutlaka tetikleyici nedenleri bulunmaktadır.
Aşırı heyecan gibi, stres gibi, üzüntü gibi!

Elbette polis teşkilatının çok değerli isimlerinden birisi olan Özer İnsan, terfi alamadı da ondan kalp krizi geçirdi diyemeyiz ama, hakkı olduğu halde, hem de bir takım yasal gerekçeler de müsait olduğu için geçirdiği kalp krizinin tetikçi olduğunu da göz ardı edemeyiz…
Hele de burada bir insanın hayatı söz konusu olmuşsa…

Artık olan olmuştur, ailesine ve teşkilata başsağlığı dilemekten başka da yapacak bir şeyimiz yok.
Ateşin düştüğü yeri yaktığının da bilincindeyiz.
Onun için bundan böyle merhumun ölüm nedenlerinden daha çok bitmek bilmeyen polis terfilerini ve sonrasında kopan kıyametleri gündemde tutmaya yarar var.
Önyargılı olmak istemiyoruz ama poliste bir takım işler yanlış gitmekte, hele de terfiler sonrasında polis memurları ve amirleri mahkeme koridorlarına yığılmaktadır.
Onun için, bugün hayatını kaybeden Özer İnsan’ın avukatının bize 4 gün önce gönderdiği açıklamayı sizlerle paylaştık…
Elinizi yüreğinize koyun ve bu olayın yorumunu lütfen siz yapın artık!


GÜNÜN FOTOĞRAFI


MESAJ KUTUSU

Sayın Hüseyin ÖZGÜRGÜN,
genel sekreterinizin makam aracı, makam şoförü ve akaryakıt harcamaları parti tabanında büyük huzursuzluk yaratmaya başlamış. Elde avuçta yokken böyle gereksiz harcamaların iptali isteniyor bizden iletmesi.

Sayın Turgay AVCI, adınız önümüzdeki yerel seçimlerde Mağusa belediye başkan adayı olarak anılmaya başlandı. Parti kurmayları bu konuda nabız yoklamaya başlamış, bir aksilik olmazsa yakında size de ibraz edilecekmiş. Hadi hayırlısı.

Sayın Ramazan GÜNDOĞDU, Mağusa’da kıl payı seçim kaybetmeniz hala gündemdeki yerini koruyor. Özellikle son gün adınızın ‘Ergenekoncu’ya çıkarılması büyük etki yapmış ve vekillik de böylelikle uçup gitmiş. Bu söylentileri çıkaranları tespit edebildiniz mi?

Sayın Halil TALAYKURT, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı müsteşarlığı için adınız konuşulmaya başlandı. Milletvekili adaylığınızın en azından böyle ödüllendirileceği iddia ediliyor. Hayırlı olsun o zaman…

Sayın Teberrüken ULUÇAY, Gülsün hanım giderken çok önemli ip uçları bıraktı ve yarım kalan yolsuzluk ve usulsüzlükleri tespit işlemlerinin devamını istedi. Farklılığınızı göstermek için bu konunun üzerine yoğunlaşmanız şart. Yoksa yapanın yanına kalacaksa, orada oturmanın alemi yok.

Sayın Mustafa ÇAVUŞOĞLU, başkanı olduğunuz spor kulübünün Kantara kampına kasalarca bira taşınması tam bir fiyasko oldu. Bu konuda Gençlik Dairesi’ne tepki koyacağınıza bu işin sorumlularını bulmaya bakın. Böyle rezalet başka nerede görülmüş?

Sayın Mete TÜMERKAN, sizin müdürlük konusunda şimdilik bir değişiklik yok. Onun için ben ne olacağın diye maraz etmenize hiç gerek yok. Emekli oluncaya kadar o makam sizin. Söylentileri boş verip bakım onarım için 4 milyoncuğu nereden bulacağınıza kafa yorun.

Sayın Mustafa ARABACIOĞLU
, okulların açılmasına birkaç gün kala bakan olmanız büyük talihsizlik. Özellikle öğretmen açığının uykularınızı kaçırdığını biliyoruz. Münhal ilan edip zaman kaybetmek yerine bir kereliğine kura yöntemi ile istihdam yapılması uygun olacak diyenler çoğunlukta. Ama noter huzurunda olursa ne şiş yanar ne kebap!

Sayın Turgut MUSLU, Turizm Bakanlığı müsteşarlığı için en büyük adaylardan birisi olduğunuz söyleniyor. Birkaç aday olsa da tüm kapılar size çıkıyormuş. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.

Sayın Hüseyin Avkıran ALANLI, bakanlık belki direkten döndü ama önümüzdeki sene yapılacak olan yerel seçimlerde adaylığınızın şimdiden garanti olduğunu öğrendik. Bölgenin en çok oy alan vekili olarak bunu zaten hak ediyordunuz.

Sayın Hasan BİRİNCİ, memlekette at tutkunuzu bilmeyen yok ama onları asfaltın üzerinde kullanmak ne kadar doğru bilemeyiz. Hayvanseverlerin gazabına uğramamak için araziden şaşmamanız öneriliyor.

Sayın Ersin TATAR, yaş artık yarım asra dayanmış değil mi? 50’nci yaşınızı kutlar, sağlıklı ve mutlu nice yaşlar temenni ederiz. Bu arada dedelik vaktiniz de yavaş yavaş geliyor değil mi?

Sayın Hasan ARTUNER, mesajınızı aldım ve masa konusunun detayını da böylelikle öğrenmiş oldum. Madem ki yerine yenisi konuldu artık sorun yok demektir. Başarılı ve verimli bir çalışma dönemi dileriz.

Sayın Deniz SERBEST, bir bakanlığın özel kalem müdürü olmak için yoğun girişim başlatmışsınız. Ne hikmet varsa bu özel kalemlikte millet uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Hakkınızda hayırlı olsun artık…

Sayın Özdil NAMİ,
eski bakanın kurultay döneminde golifa gibi dağıttığı ‘yardım’ adı altındaki paraları mercek altına almanız ve olayı gerekirse Sayıştaylığa taşımanız isteniyor.
Bu konuda hergün çok sayıda okur mesajı alıyoruz.

Sayın Tevfik GÖREN, CTP’nin Karpaz bölgesinde en verimli sempatizanlarından birisi olarak bu dönem üst düzey yöneticilik görevini hak ettiğiniz söyleniyor. Bazı muhaliflere rağmen bölge halkının büyük desteğine sahipsiniz…

Sayın Metin ŞADİ, Fethiye Ölüdeniz’de tatil modunda görülmüşsünüz. Dünya ne kadar küçük değil mi, Kıbrıs Türkünün adım atmadığı hiçbir yer yok. Bu arada yakında turizm sektöründe de boy göstereceğinizi öğrendik. Hayırlı olsun, doğru yatırım.

Sayın Tahsin ERTUĞRULOĞLU, derin bir sessizliğe gömülmeniz 2015 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlandığınız yönünde yorumlanmaya başladı. Saman altından su yürütmek böyle bir şey olsa gerek değil mi? Hayırlı olsun…

Sayın Feriha NURLUÖZ, Bakan Kaşif’in bakanlıkta özel kalem müdürünün odasını kullanmanızı istemesi bakanlık çalışanları arasında ‘yeni özel kalem müdürümüz’ şeklinde konuşmalarına neden olmuş. Niye olmasın ki, size de yakışır doğrusu…

Sayın Ömer TATLI, gözünüz gibi baktığınız atınızın bir trafik kazası sonucu öldüğünü duyduk. Üzüntünüzü paylaşıyoruz, başınız sağ olsun…

Sayın Fesih DAĞ, TDP’ye büyük tepki göstererek bütün yakınlarınızı bu partiden istifaya hazırlandığınızı duyduk. Hayırdır ne yaptılar ki sizin gibi mülayim birini bu kadar kızdırdılar?

Sayın Bünyamin MERHAMETSİZ, giderayak bütün Kaymakamlık çalışanlarının izinlerini iptal etmişsiniz. Mandıra yapımına sıcak baktığınız bir takım işlerin de olamayacağını söyleyerek söz verdiğiniz kişiler de tepkili bilesiniz…

Sayın Moran AÇIKADA, ilk genel seçimlerde UBP milletvekili adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Bu konuda muhalefette olmak size epey yarayacak diyorlar. Bir de ilçe başkanlığını kapabilirseniz ne ala…


Günün Fıkrası


Kayserili…

Karadenizli bir çoban dağda sürü otlatırken yanına gelen adam selam verip şöyle der:
- Selamun aleykum hemşerim sana bi oyunum var eğer senin nereli olduğunu bilirsem bana sürüden bi koyun verir misin?
Çoban:
- Madem senin öyle bir meziyetin var bil sana helal olsun.
Bu cevap karşısında adam:
- Öyleyse hemşerim şüphe götürmez ki sen bir Karadenizlisin!
Bu cevaba çok şaşıran çoban:
-Vallahi billahi doğru sana koyun helal olsun istediğini al git ama bunu nasıl anladın bana anlat der.
Diğer adam bir taraftan koyunu seçerken bir taraftan şöyle der:
- Şapkasının üstünden kafasını ancak Lazlar kaşır oradan anladım.
Ve koyunu alıp giderken bizim çoban arkasından bağırır:
- He hemşerim ben de senin nereli olduğunu bileyim sen o koyunu bırak.
Adam:
- Hay hay. Bil bırakayım.
Çoban gülerek:
- Sen de Kayserilisin!
Diğer adam hayret içinde:
- Vallahi doğru ama sen nereden anladın?
diye sorunca. Çoban hafif sinirli:
- Sürüdeki en iri koyun diye tuttun köpeği götürüyorsun der.