Aslında resim çok masum;
Çünkü karenin içinde iki tane minicik, bir kız bir de erkek çocuğu var.
Kalkıp da şimdi onları suçlamanın bir manası yok!
Tertemiz iki tane kürt çocuğu ve bizim çocuklarımızdan hiçbir farkları yok…
İnanışlarına, geleneklerine ve yaşam biçimlerine de saygı duyarız sadece…
Ta ki bizim siyasetçiler işin içine girinciye kadar!
Ya da siyasetle popülizmi birbirine karıştırıncaya kadar…

Elbette Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’ndan bahsediyoruz.
Hafta sonu Nevruz şenliklerinde yaptığı tarihi hata yani!
Kimi diyor ki Kürdistan’ın reklamının yapıldığı bu resim karesinde Başbakan Yorgancıoğlu bu pozu sırf yerel seçimlerde rant elde etsin diye verdi!
Kimisi özgürlüklerden bahsediyor fotoğraf karesinde bir anarmallik olmadığını söylüyor.
Herkesin düşüncesi kendisine!

Bizim düşüncemiz şudur;
Her ne kadar KKTC’de binlerce Kürt kardeşimiz yaşasa da bu demek değildir ki hepsi PKK yanlısıdır…
Onların elinde Kürdistan bayraklarını görmek bir derece hoş karşılanabilir, dedik ya bu tamamen görüş meselesi!
Ama PKK bu ülkede yasa dışı bir terör örgütü olarak ilan edilmiş ve bu da Resmi Gazete’de yayınlanarak kayıtlara geçmiştir!

Biz yine de Özkan Yorgancıoğlu’nu bu kareye bilerek ve isteyerek sırf seçim yatırımı olsun diye girdiğine inanmak istemiyoruz.
Eğer öyleyse Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC’nin tanımadığı ve bununla da kalmayıp terör listesine koyduğu bir örgütün reklamcılığını yapmak bir başbakana yakışır mı?
Hadi Özkan bey bunu tüm hoşgörüsü ve saflığıyla yaptı!
Umarız kamuoyuna bir özür borcu olduğu da aklına geliverir…
Bunu yapmazsa o zaman KKTC Cumhuriyet Meclisi gerekeni yapmalıdır!
KKTC’de alınan kararlara uymayan bir KKTC Başbakanı bizi içerde ve dışarda ancak gülünç duruma düşürür…



LTB’den vergi yağmuru!

“Merhaba Levent Bey,
LTB bize emlak vergisini gönderdi, Üstü kapalı, yanları açık garajımız ve kaçak ilave yaptığımız ve mahkeme kararı ile yıkım emri alınan mutfağımızı da evin alanına katarak yüzde ellibeş daha fazla emlak vergisi geldi. Belediyenin haklı olduğunu düşünüyorum ama yıkım emri olan ilave için, herhalde şimdi yasallaşmış olur çünkü emlak vergisi alıyorlar.
Sizleri ve okurları bilgilendirmek için yazdım, yayınlarsanız lütfen ismimi yazmayınız.
İyi çalışmalar dilerim..”
(E.E.)


Perde gerisi pazarlıklar!

UBP ile DP arasındaki yerel seçim ittifakı gariplikleriyle Kıbrıs Türk siyaset tarihine yazılacak cinsten.
İki parti başkanı güç birliği yaptıklarını idida ediyorlar ama kimseyi inandıramıyorlar!
Bu düpe düz CTP’ye karşı alınan ve Türkiye’deki paraleml yapıya dönüşen ucube bir işbirliğinden başka bir şey değildir.
Aynı zamanda partiler içinde ki hassas dengeler meselesi.
Örneğin Güzelyurt…
DP burada aday çıkaracakmış!
Dün Mahmut Özçınar çarşıda gezerken hep bu garip ittifakı sormuşlar kendine…
Her zamanki gibi kendin emin ve rahat!
Bahse giren varsa buyursun;
DP son anda kıvırıp burada Mahmut Özçınar’a destek verecek!
Mesele perde gerisi pazarlıkları meselesi çünkü!


MESAJ KUTUSU

Sayın Zeren MUNGAN, Lefkoşa’da Kızılbaş projesi için yeni bütçe ayrılmadığını duyan bölge sakinleri mesaj yağmuruna başladılar. Bölgenin çehresi tam da değişecekken hayırdır birileri çomak mı soktu yoksa!

Sayın Yüksel ÇELEBİ, Dikmen’de şu anda yapılan seçim anketinin ücretinin belediye tarafından karşılanacağı yönünde şikayet mesajlarınız geliyor. Eğer doğruysa çok ayıp etmişsiniz yani!

Sayın Cemal BULUTOĞLULARI, dün sabah Merkez Bankası yanında içi Euro dolu bir para cüzdanı bulmuş ve sahibine teslim etmişsiniz. Bu kadar parasızlığın içinde bravo doğrusu! Meteliğe kurşun atarken örnek bir davranış sergilediniz.

Sayın Hamit BAKIRCI, Çayönü’nde kesilen 70 yıllık ağaç için bakanlık ekiplerini harekete geçirdiğinizi memnuniyetle öğrendik. Bir de şöyle yüklü bir ceza keserseniz çok daha fazla mutlu olacağız.

Sayın Beyhan GÜRGÖZE, İnönü belediye başkan adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. UBP ve DP oylarıyla başkan seçileceğinize inanan bölge halkı adaylığınız açıklandıktan sonra bayram yapmaya başladı bile…

Sayın Cezar EKİNCİ, Alsancak’ta her ne kadar karşınızda ittifak olsa da DP’lilerin yarısından fazlasının size oy vereceğinden hiç kuşkunuz olmasın. Bölge halkı artık değişim ve yenilik için her geçen gün daha fazla kenetleniyor.

Sayın Serdar DENKTAŞ, Vadili’de kadın adayda ısrar edip sondajlara devam ettiğiniz söyleniyor. Oysa Şahin Sapsızoğlu Türkiye’den bir tır dolusu çiğ köfte malzemesi getirtmişti. Çöpe mi gidecek yani bunların hepsi?

Sayın Çağın ZORT, İnönü bağımsız belediye başkan adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Üç büyük parti arasından çıkmanız biraz zor olabilir ama bölge gençliğinin büyük desteğine sahipsiniz. Tepki oylarına asılmakta yarar var…

Sayın Arif ÖZBAYRAK, Serdar başkan disiplin olayını ortaya attı ve şimdi bölgede bütün gözler sizin üstünüze çevrildi. Gitmek mi zor yoksa kalmak mı zor artık ona da siz karar vereceksiniz.

Sayın Oğuz GÜLEÇ, Dikmen’de ittifak adayı olarak en son sizin adınız anılmaya başlandı. Eski DP’li yeni UBP’li olarak sağ kesimi toparlayabilirseniz ne ala! Yoksa Çelebi gümbür gümbür geliyor bilesiniz…

Sayın Hakan ORAL, Lefke Belediye Başkan adaylığınız hayırlara vesile olsun. Anketlerde hep birinci sıradan çıktınız ve artık bunun geri dönüşü kalmadı. Şimdiden bezim ofisinizi belirleyerek işe başlayabilirsiniz…

Sayın Ahmet VAROĞLU, kan bağışları için üniversitelere yöneldiğinizi ama yeteri kadar verimli olmadığından şikayet ediyormuşsunuz. Teknik teçhizatı güçlendirmekte yarar var. Aynı anda sadece 4 değil en az 10 kişi kan verebilmeli…

Sayın Aydın AKKURT, Hasan Sertoğlu restinizi gördü ve ‘hodri meydan’ dedi. Siz bunun altında kalmazsınız, şimdi sizden ciddi bir atak bekliyoruz artık. Bu arada seçim bütçesini de ayarlamakta yarar var değil mi?

Sayın Ali Özmen SAFA, AKSA ile artık tamamen papazı buldunuz. Biraz daha davacıyken davalı durumuna düşeceksiniz. Oysa bütün basın birleşse durum çok daha farklı olabilirdi, ama bizim ülkenin kötü kaderi böyle işte!

Sayın Emin AKKOR, 39’uncu yaşınızı kutlar sağlık mutlu, sevdiklerinizle birlikte nice yıllar temenni ederiz. Artık 40’a sadece bir basamak kaldı, seneye 40 gün 40 gece kutlama yaparız inşallah…


GÜNÜN FOTOĞRAFI



Günün Fıkrası

Terzi


Terzi ölmüş, karısı haliyle dul kalmış. Onun bunun dedikodusundan, çapkın erkeklerin bakışından tak etmiş kadıncağızın canına ve evlenmeye karar vermiş. Bir demirci ustasının evlenme teklifini kabul etmiş ve evlenmişler. İlk gece demirci pazusunu şişirerek kadına dönmüş;
-Senin terzinde böyle pazu var mıydı
Kadın;
-Yoktu!
Demirci, öne doğru hafifçe kasılarak ve göğüs kaslarını şişirerek kadına yine sormuş;
- Senin terzinde böyle göğüs kasları var mıydı?
Kadın;
-Yoktu!
Demirci baldırlarını şişirerek bir daha sormuş;
- Senin terzinde böyle güçlü bacak kasları var mıydı?
Kadıncağız;
-Yoktu
Bu şekildeki güç gösterileri devam edip gidince kadın artık daha fazla dayanamayıp açmış ağzını, yummuş gözünü;
- Bana bak! Benim terzide böyle şeyler yoktu, ama şimdi o burada senin yerinde olsaydı, şimdiye çoktan işini bitirir, üstüne bir takım da elbise dikerdi