Evet yine yeni bir 1 Mayıs,

1886 yılında Amerika’da, işçi ve emekçilerin günlük 8 saatlik çalışma talebiyle başlayan ve bence en değerli sonuç olarak siyah ve beyaz ayrımcılığın sonunu hazırlayan bu önemli günü yaşadık yine.

1958 yılında Lefkoşa’da, Rum ve Türk işçilerin, baskı altında ortak kutladığı bayram ertesinde katledilenleri andık… 

1977 yılında İstanbul’da, Kazancı yokuşunda yaşamını yitirenleri andık…

Günümüzde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bu önemli ve değerli gün, devlet erkanının ve devlet memurlarının zaten pek fazla çalışmadığı 8 saat için resmi piknik günü olarak kutlanmıştır.  

Son dönemde en merak ettiğim konu, sendikalarımızda kaç tane devlet çalışanı ve kaç tane de özel çalışan üye olduğu konusudur. Bunu hangi sendika lideri tam ve gerçek anlamda açıklama nezaketini gösterir, bilemeyiz. Tabii ki günümüz yasaları ve devlet çalışanlarının kazandığı inanılmaz haklar varken, hangi özel işletme sahibinin sendikalara çalışanını üye yapabileceği de ayrı bir konudur.

Tüm çalışanların, işlerinde en iyi koşullarda çalışması ve sadece 1 Mayıs gününü değil, her çalışma gününü rahat bir şekilde geçirmesini dilerim.

Bu arada ülkemize ziyarette bulunan Sn. Kılıçdaroğlu’na 1 Mayıs’ın, Türkiye’de 2009 yılında resmi tatil ilan edildiğini hatırlatırım. İki Bin Dokuz!

 

Yeni Platform ve Süleyman Ergüçlü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en çok okunan ve güvenilen yayın organı olan Kıbrıs Gazetesi’nde bir görev değişikliği gerçekleşmiş ve Sn. Süleyman Ergüçlü bu değerli göreve getirilmiştir. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğinden ve yayın organını çok daha iyi yerlere taşıyacağından eminim.

Bu dünyada kendisini geç tanıdığıma üzüldüğüm yegane insanlardan biridir Sn. Ergüçlü. Hem çok saygı duyduğum hem de dünya görüşüne ve espri anlayışına hayran olduğum bir kişiliği vardır. Bence medya konusunda ülkemizin tartışmasız en değerli otoritelerinden bir tanesidir.

Kıbrıs gazetesinde yaşanan bu değişimin ülke demokrasisine yeni bir yön çizeceğinden de eminim. Halkın okumadan edemediği ve hatta düşünmeden inandığı bu değerli yayın organının ülke geleceğine Süleyman Ergüçlü önderliğinde yön vereceğinden eminim.

Başarılar dilerim.