Ülkede akıl almaz olaylar alıyor…

Vatandaş dört bir yandan öyle ihbarlar yapıyor ki, artık hangisini kaleme alacağımızı biz de şaşırdık!

Şimdi size ilkokul öğrencileri polislik oldu desem inanır mısınız?

İlk duyduğumda ben de inanmadım, inanmak istemedim ama küçük bir araştırma ile olayın doğru olduğunu öğrendim…

Konu ilkokul olunca buradan adını vermeyeceğim, uygun olmaz!

Öncelikle şunu hemen belirtmeliyim ki engelli çocukların özel okullarda değil de kendi yaşıtlarıyla birlikte okumasından tarafın ve zaten bu artık bütün dünyada böyle olmaya başladı, ötekileştirme olmasın diye…

Ama öyle olaylar yaşanıyor ki tam evlere şenlik!

Engelli özel bir çocuğumuz elinde çatal ve taşlarla aynı okulda okuyan arkadaşlarına saldırmış…

Çocuktur der geçeriz ama bunun bir de ileri boyutu var elbette!

Zira geriye dönüşü olmayacak olaylar da olabilir ki bu olayda da buna ramak kalmış…

Çocuklar birbirine girmiş, engelli çocuğumuz çevresindeki bütün çocuklara saldırmış ve önce hastane sonra polis işlemleri!

Okullarda nasıl bir düzendir ki bu, engelli bir çocuğumuzun elinde çatal ve taş ile arkadaşlarına saldırması yöneticiler tarafında görülmüyor bile…

Onları teneffüste ve okul giriş çıkışlarında gözlemleyen, denetleyen iç mi kimse yok koca okulda!

Eğer bu masum kavga daha kötü sonuçlarla bitseydi bunun hesabını kim verecekti..

İşte fotoğrafta bu arbede de yara alan bir çocuğumuzun durumu…

Koluna taş isabet etmiş morarmış!

Boğazında çatal izleri…

Dehşet veren görüntülerdir bunlar!

Hele de ilkokul gibi minik yavrularımızın eğitim gördüğü kurumlarımızda böyle olayların yaşanması akla zarar şeylerdir…

Okul ismi ve çocukların isimlerini burada paylaşmayı doğru bulmuyoruz ama hemen bu sabah Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle paylaşacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın!

Çünkü olay polise de intikal etmiş ve olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır…

Buyurun buradan yakın!

Önce bir turizmci arkadaşımızın bize gönderdiği yazıyı paylaşalım;

“Abi bu tabela Colony otelin önünde Girne kalesini gösteren kısım turisti yanıltır çünkü kaleye ve limana giden yol çemberin düz devamı olması gerekir ama orada birde sağa ok konmuş yani çemberden sağa dönerek de limana veya kaleye gidilirmiş gibi birde Lefkoşa için aşağı yöne ok konmuş trafikte böyle bir tabela yok ne yapacak şoför geri gerimi gidecek orada aslında çemberden U dönüşü tabelası olması gerekir Allah aşkına kim yapıyor bu yol tabelalarını “

Güzel bir soru değil mi!

Allah aşkına kim yapıyor bu tabelaları…

Kimin yaptığını biz bilmeyiz ama muhakkak ki bir bilen vardır!

Asıl ayrıntı da şurada yatıyor:

Bu tabelada gördüğünüz aşağıya bakan ok var ya…

Dünyada yok böyle bir şey!

Standart ötesi bir şey yani…

Hadi bakalım buyurun buradan yakın!

MESAJ KUTUSU

Sayın Fuat NAMSOY, dün Lapta Belediyesi’nden bir çalışanınız aradı bölgeye verdiğimiz suyun Türkiye’den gelen suyla bölge suyunun karıştırıldığını ve Türkiye suyu fiyatıyla halka satıldığını şikayet etti. Konuyla ilgi kamuoyuna açıklama yapmanızı bekliyoruz!

Sayın Boysan BOYRA, TDP içinden bir vatandaş aradı MYK üyeliğinden istifa ettikten sonra parti içindeki konumunuzun ne olduğunu merak etmiş. Soruyor TDP ile devam mı yoksa başka okyanuslara mı yelken açacaksınız diye!

Sayın Kudret ÖZERSAY,sadece UBP ve DP’den değil CTP’den de çok sayıda partili ile temas halinde olduğunuz ve çok yakında HP’ye transfer olacaklarını duyduk. Çok yakında ortalık iyice kaynayacak desenize!

Sayın Onur OLGUNER, siz yatıp kalkıp LTB başkan adaylığı için rüyalar görürken başka isimlerin de konuşulmaya başladığınızı biliyor muydunuz! Bir dahaki sefere aday olmanız görüşü yoğunlaşmaya başladı haberiniz olsun!

Sayın Tufan ERHÜRMAN, siz Meclis’te çok ciddi konuları gündeme getirirken bazı partili ve kaşarlanmış kurmaylar hükümet vekilleriyle  bir olup sizi eleştirmeye başladılar. İçeride hala bir sindirim bozukluğu var haberiniz olsun istedik!

Sayın Rauf DENKTAŞ, dünkü telefon trafiği epey yoğundu ve bir arazi meselesi konuşuldu hep. Özellikle bazı gazetelere ve gazetecilere özel servis yapıldı bakalım hararetle konuşulan bu konunun ardından neler çıkacak!

...

Sayın Mahmut TOPRAK, canınızın bir parçası olan oğlunuzun dün bayına gelen görünmez kazadan dolayı büyük geçmiş olsun diyoruz. Tanrı çocukların yanındadır mutlaka onu size bağışlayacaktır, dualarımız sizinledir…

Sayın Kemal DÜRÜST, özellikle Girne Boğazı bölgesinde oturanlar tam da isyan noktasına gelmişken yeni yolun yakında açılacak olmasını müjdelemeniz hepsini de iyi geldi! Zira bir çoğunun araçları hurdaya çıkmış diye duyduk!

Sayın Bumin PAŞA, bir gece bekçisi ataması konusunda teknik bir hata yaptığınızı duyduk. O kadarcık kusur kadı kızında da olur ama sizin gibi deneyimli bir bürokrat çok daha dikkatli olmalıdır diye düşünüyoruz…

Sayın Kutlu EVREN, Yeni Erenköy Belediyesi’nin kapısına kilit vuruldu çalışanlar hala maaşlarını alamadı. Bu konuda bir B planınız var mı, varsa nedir zira özellikle çalışanlar 4 aydın maaş alamadıkları için sabırları taşmak üzere!

Sayın Levent ÖZVEREL, meyvelere sinek ilacı sıkılan market hakkında soruşturma başlattığınızı memnuniyetle öğrendik. Buradaki çalışanın işten çıkarıldığına üzüldük ama peki işletme sahibi için de bir yasal işlem yapılacak mı!

Sayın Osman KIRŞAN, partinizin İskele organizasyonunda büyük bir kalabalık getirerek büyük bir gövde gösterisi yaptığınız konuşuluyor! Siz yine de kalabalıklara fazla kanmayıp, genel seçimlere tüm gücünüzle çalışın deriz! Vekillik kapının hemen ardında…

Sayın Ahmet BENLİ, geçenlerde yazdığımız gibi 500 bisiklet daha ikinci günden tükenmiş ve ikinci parti için sipariş vermişsiniz bile! Bu arada diğer kentlerde oturanlar artık fena halde kıskanmaya başladı sizin bölgeye akın ederlerse sakın şaşırmayın olur mu!

Sayın Serhat İNCİRLİ, bir meslektaşa fena köpürdünüz ama bir türlü rengini belirtmediniz! Ne gariptir ki birbirine destek olması gereken medyacılar aksine birbirine düşüp genelde güç kaybediyorlar. Son günlerde ipin ucu fena kaçtı değil mi!

Sayın Polat ALPER, Kıbrıs Postası ile Basın-Sen toplu sözleşme imzaladı ama bizim bundan hiç haberimiz olmadı! Oysa toplu sözleşmede pahalı şaraplar, dünya turları ve hatta helikopter bile olmalıydı. Şaka bir yana doğru olanı yaptınız tebrik ederiz…