Telefonun ucundaki ses Bengü Şonya;
Konuya hemen giriyor ve belli sitem ediyor…
“Biraz bana haksızlık yaptın sanırım” diye!
Peki ne yapmışım?
Dünkü yazımda İngiltere görevi için valizleri topladığını yazmışım.
Yani eski görevine gideceğini ima etmişim.
Buna alınmış Bengü bey, ‘DP’de yaşananların sorumlusu ben değilim” diye ekliyor.
Sonra devam ediyor;
Önümüzdeki kurultayda genel sekreterlik için bir kez daha adayım.
Bence hiç mahsuru yok doğrusu, hayırlı ve uğurlu olsun.
Zaten DP içinde yaşananlar da bizi hiç alakadar etmez, aksine olaya sadece bir haberci olarak bakarız biz.
Bizim için bol malzeme yani…

Sayın Şonya şu sıralar, CD çoğaltmakla meşgul.
Lefkoşa milletvekili Hasan Taçoy’un Genç TV’de Aysu ile yaptığı programın CD’si bu…
Ben izleyemedim ama Şonya’nın demesine göre Taçoy önce genel sekreterliğe aday olacağını söylemiş sonra da Baykanlık için düşüneceğini.
Bengü bey bu CD’den bana da bir tane verirse, söz baştan sona kadar izleyeceğim…
DP, eğer adı gibi demokrat bir partiyse hoş bunda şaşacak çok bir şey yok.
Taçoy, genel sekreterliğe de aday olabilir, başkanlığa da hatta yeri gelince Cumhurbaşkanlığına da…
O kendi sorunu!
Bunu DP tabanını midesi alır ya da almaz, onu bilemeyiz.

Sonuçta Bengü Şonya ve ona yakın partililere göre şu anda DP’de bir çıban başı var…
Onun adı Hasan Taçoy…
Bazı DP’liler önce UBP’yi karıştırdı, şimdi bizi karıştırmaya çalışıyor diye sitem ediyorlar.
Sayın Taçoy, çıban başı olmayı kabul ediyor mu eğer gün boyu telefonlarımıza baksaydı onu da yazardık ama, yarın kendisi ile görüşmeyi bir kez daha deneyecek ve yaptığımız görüşmeyi size aktaracağız.
Ama suçlama ciddi bir suçlama!
Taçoy, gerçekten DP’yi karıştırmak mı istiyor, bunu kendi iradesi ile mi yapıyor yoksa ardında başkaları mı var?
Daha açık yazmak gerekirse, Cumhurbaşkanı Eroğlu DP’yi ele geçirmek ya da UBP ile günü gelince birleştirmek için Taçoy’a bir görev mi verdi?
UBP Genel Sekreteri Necdet Numan’ın iddia ettiği gibi, Taçoy, Töre ve Serdaroğlu kendileriyle gizli görüşmeler yapıyor mu?

Peki Serdar Denktaş, bu kavgaların neresinde?
Bence çok uzağında!
Elbette çok kolay değil;
Hem Başbakan Yardımcısı olacaksın, hem de ekonomi, kültür, spor ve turizmden sorumlu bakan…
Ankara ile limoni ilişkiler de cabası!
Buna bir de parti içi kavgalar eklenince, tüm hepsini idare etmek için 9 canlı olmak gerek.
Ama belli ki DP’de sorunlar her geçen gün büyüyor…
Kar topu gibi kocaman hale geliyor!
Müdahale şart…
Eğer Serdar Denktaş çığ gibi büyüyen bu sorunun altında kalmak istemiyorsa, hemen şimdi tarafları bir masa etrafında toplayıp gerekeni yapmalı.
Partisinin genel sekreterinin huzursuzluğu, Lefkoşa ilçesi gibi çok önemli bir merkezin başkanı ile gençlik kollarının başkanının istifası kendince çok önemli değilse ve böyle düşünüyorsa, işte o zaman bir şey diyemeyiz!
Zira çıban başı şimdilerde bir iken, kısa bir sürede mantar gibi üreyeceğe benziyor



“Altımızdaki gazın hikmeti”


“Dün akşam ABD elçiliğinin Merit Otel’deki resepsiyonu bana Kıbrıs Cumhuriyeti dönemini çağrıştırdı.
TC Büyük elçisi, KKTC Merkez Bankası başkanı,tüm devlet erkanı, iş dünyası, medya herkes ordaydı,hatta askerlerden de temsilci olduğu söylendi.
Hayırdır inşallah!
Vardır bir bildiği bu Amerikalıların.
Belli ki,bu toprakların üstünde yaşayanlar bu işi çözemeyecek ama ABD altımızdaki gaz ile bu işi çözecek…”

(NECDET ERGÜN)





MESAJ KUTUSU

Sayın Ahmet KAŞİF, Lefkoşa’da Yenişehir Postanesi’nde uzun bir zamandır damga pulu satılmadığını biliyor muydunuz? Böyle bir kararın kimin tarafından alındığı merak konusu olmuş, vatandaş şikayetçi bilesiniz.

Sayın Mehmet HARMANCI, özel sektörde çalıştığınız için TDP genel başkanlığına aday olmayacağınızı söylüyorlarmış. En iyisini yapıyorsunuz, bu ülkede her ne kadar kamuya siyaset yasak olsa da siyasetten en çok zararı özel sektör çalışanları görüyor.

Sayın Serhat KOTAK, parti içinde son aylarda baş gösteren sıkıntıların bir bölümünün de sizden kaynaklandığı iddia ediliyor. Parti içinde bu kadar sıra sürede bu kadar yükselmeniz bazı çevreleri epey huzursuz etmiş.

Sayın Mine GÜRSES, Merit’in yollardır baş aşçısı olan Yılmaz ustanın zamansız vefatını üzülerek öğrendik. Merhuma Tanrı’dan rahmet, size ve aileye sabır ve başsağlığı dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler versin…

Sayın Bengü ŞONYA, Taçoy’un program CD’sinden bir tane de bize ayırırsanız seviniriz. Sizi bu kadar öfkelendirecek neler söylemiş doğrusu biz de çok merak ettik.

Sayın Aykut ÜRETİCİ, Mağusa Devlet Hastanesi başhekimliğiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Yazınız imzalandı yolda gelmek üzeredir. Sıkıntısı bol bir hastanenin başına geçiyorsunuz, Allah kolaylıklar versin…

Sayın Özkan YORGANCIOĞLU, Ankara hükümeti Kurban Bayramı için 9 gün tatil verdi ya şimdi bütün kamu çalışanlarının gözü üstünüze çevrildi. Madem ki Türkiye’de ne varsa bizde de olacak, tatili de unutmamak lazım değil mi?

Sayın Zorlu TÖRE, UBP Genel Sekreteri öyle bir açıklama yaptı ki DP’li üç vekil zan altında kaldınız. UBP ile gizli görüşmeler konusunda sanırız sağlam bir açıklama yapmak durumundasınız.

Sayın Ünal ÜSTEL, Alihan Pehlivan’ı meclis kadrosuna katarak kalemşörleri yine toplamaya başlamışsınız. Ancak Alihan’ı giydirin ama sakın yedirmeye kalkmayın. Zararlı çıkarsınız. Hayırlı ve uğurlu olsun…

Sayın Turgay HİLMİ, Almanya uçuşunuz be kez epey maceralı olmuş ve THY uçağı havada arızalanınca geri dönmek zorunda kalmış. Büyük geçmiş olsun diyoruz. Madem ki yere ayak bastığınız sorun yok demektir.

Sayın Tanju ERYILDIZ, seçimlerde aracınıza turuncu mantini takında bankadaki müdürlük görevini de başkasına devretmeye hazırlandığınızı duyduk. Ne diyelim siyasetin gözü kör olsun!

Sayın Fikri ATAOĞLU, DP-UG Lefkoşa’da için için kaynarken Mağusa’da sayenizde süt liman gidiyormuş. Madem ki ekibiniz sağlam korkmayın da kim tutar sizi…

Sayın Mustafa YAVER, geçtiğimiz günlerde hastanedeki odanızda müthiş bir kavganın olduğu ve hemen akabinde yurt dışına tatile gittiğinizi öğrendik. Konunun hemşire soruşturmalarından kaynaklandığını duyduk doğru mu?

Sayın Rasıh REŞAT, en talihsiz gazetecilerden birisi olarak bir kez daha patronunuzun değişeceği söyleniyor. Mesleğin kaderi bu olsa gerek değil mi? Hayırlı uğurlu olsun…

Sayın Ceyhun ÜMİTER, müdürlüğe atanmanız için artık sayılı günler değil sayılı saatler kaldı. Madem ki bütün CTP örgütleri de sizin adınızda birleşti yakında müjdeyi alırsınız. Başarılı çalışmalarınızın devamını bekleriz…




Günün Fotoğrafı



Günün Fıkrası


Kısa ve öz

Temel’in hiç evlenmemiş olan kızı ölüyor ve temel mezar taşına aşağıdakilerin yazılmasını istiyor.
Bakire doğdu bir döne
Bakire yaşadı çok sene
Bakire öldü fakire
Temel kızı Fadime
Mezarcı bu yazıyı çok uzun buluyor ve uğraşmamak için aşağıdakileri yazıyor.
Temel kızı Fadime,
Açılmadan iade..