Siyasi partiler gün geçtikçe kan kaybediyor.

Bu sürecin en karlı iki ismi olmuştur. Birisi Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı diğeri ise seçimde en büyük partilerden biri olan CTP ile ayni oy oranını alan sayın Kudret Özersay.

Herkes seçim süresince bir yakıştırma yaparken her iki adayın da kazanmama ihtimali üzerinde dururken, her iki aday da bu seçimin kahramanı olmuş, yapılan yakıştırmalar da havada kalmıştır.

Şuan herkesin merak konusu olan ve aldığı oylarla büyük bir kitleyi arkasına alan Özersay’ın ne yapacağıdır.

Özersay’ın dünden bugüne yürüttüğü tavrı nettir. Ne demişse onu yaptı, yapacaktır da.

Özersay mevcut siyasi partilerin içerisinde pişmiş bir siyasetçi ya da politikacı değildir. Kendine has bir duruşu ve izlediği siyaset anlayışı vardır. 12 yıllık müzakerecilik döneminde farklı farklı liderlerle ayni havayı solumuş, onları kıyaslama şansına haiz olmuştur. Böylelikle atacağı adımlar gibi ağzından çıkan kelimelerin de hesabını yapabilecek kadar iyi pişmiştir.

Seçim süresince adanın 4 yanını dolanan ve binlerce insanla bire bir konuşarak onların sıkıntılarını dinleyen Özersay bence bu süreci de onlardan gelecek talepler doğrultusunda değerlendirmeye alacaktır.

Özersay’a birçok telkin var. Kimilerine göre parti kurmalı kimlerine göre kurmamalıdır.

Bence bu birlerinin tahminleriyle değil halkın talebi ile olacak bir şeydir. Temiz siyaset ve temiz toplumun bağdaşabileceği temiz bir parti. Yeni yüzlerle tecrübeli isimlerin yer alacağı bir partinin kurulmaması için neden yoktur.

Özersay bu konuda ince eleyip sık dokuyacak hatta eğer bir parti kurması gündeme gelecekse de bunun halkın onayı ile yapacaktır.

Bakıyorum da bazıları Özersay’a sağ yakıştırması yaparak sağcı olarak nitelendiriyor. %22’ye yakın oy alan Özersay, bu oyu sadece sağ kesimden almış değildir. UBP’lisinden CTP’lisine, YKP’lisinden TDP’lisine hatta parti tutmayan kesimlerin dahi oyunu alarak tamamen tarafsız bir duruş sergilemiştir.

Bugün bir parti kurulacak olunsa eminin partiler değil kişiler konuşulacaktır. Tamamen tarafsız bir duruşla bu mümkünüdür. Oy verecek vatandaşın dikkat ettiği tek şey temiz siyasetçilerin ya da yeni yüzlerin o parti içerisinde olup olmadığıdır. Yani eğer sağlam temeller üzerine bir parti kurulacak olursa, sağı da solu da sallayacak kadar etkili olacaktır.

Özersay’ın henüz bu konuda bir açıklama yapmadığını varsayan ve korkan bir sağ kesim ve bir sol kesim vardır. Emin olunsun ki eğer Özersay parti kuracak olursa; sağın da solun da korkulu rüyası olarak varlığını sürdürür.