Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı en sonunda seçildi. Başkan CTP-BG’nin adayı Kadri Fellahoğlu oldu ,CTP’lileri tebrik ediyorum .

Evet yanlış okumadınız CTP’lileri tebrik ediyorum yazıyor.

Öncelikle neden böyle yazdığımı açıklayım müsadenizle, çünkü sonuçlar açık CTP’nin bir dönem önce çıkardığı aday Sn.Simavi Aşık’ın almış olduğu oy sayısı rakamsal olarak bakıldığında Sn.Kadri Fellahoğlu’nun aldığı oy sayısından sadece 30 oy daha fazladır .Bu da şunu gösteriyor ki CTP oylarını Lefkoşa da artırmamış sadece korumuştur , iyi bir organize ve reklam kampanyasıyla da Kadri Bey yeni LTB başkanı seçilmiştir .

Tabi ki haksızlık etmek istemem mutlaka güzel projeleri ve sevenleri de vardır .Ama bu sonuç çok da zafer çığlıkları atılabilecek bir sonuç değildir CTP için .

Düşünün ülkenin Ana muhalefet partisidir ve köklü bir partidir sizce neden oy oranını yükseltememiştir ? Eğer rakamsal olarak ele alacak olursak CTP’nin başkentte durumu bana göre hiç de gösterildiği gibi mükemmel değil aksine CTP adına düşündürücüdür bunun neden veya nereden kaynaklandığını kendileri elbette bulacaktır,ama bizim toplum olarak bulmamız gereken başka soruların cevapları vardır.

Örneğin neden 35.531 seçmenden 14.698 kişi sandığa gitmedi ?

Bu sorunun yanıtını bana göre siyasi partiler değil toplumun kendisinin sorgulaması gerekiyor

Seçim sonuçlarını analiz edenlere bakıyorum ,bazıları Başbakan istifa etmelidir diyor, bazıları UBP doğru bir strateji uygular ise kesin 14 ay sonraki yerel seçimlerde kazanacak diyor ,kimileri de ‘’UBP’nin defterini dürdük ‘’ şeklinde argo ve yakışmayan ifadelerle değerlendirme yapıyor .

İddia ediyorum ki hepsi yanılıyor .

Sn İrsen Küçük ,ülkenin Başbakanıdır ister sever sayarsınız ,ister sevmezsiniz memnun olmazsınız ama Başbakan İrsen beydir.Bana göre UBP nin bu doğal anketinde, hiç de başarısız değiller aksine söylenen o kadar eleştiriye , tepkiye ,hatta bazı spekülatif olay ve haberlere rağmen UBP’nin almış olduğu oy oranı ‘’hükümettedirler de ondan ‘’şeklindeki bir değerlendirmeyle ölçülemez .

Hiç de az bir oran almadılar Sn.Sertoğlu 5255 oy aldı yani %26.02 az mı sizce ? Bence değil hiç bu şekilde siyasi bir seçime girmemiş , üstelik de Sn. Bulutoğlularının ardından çıkan bir aday ! hiç de küçümsenecek gibi değil.

Sandığa gitmeyenlere gelince bundan daha büyük bir saçmalık olamaz ,daha ağır yazardım belki ama herkesin de kendine göre haklılık payı vardır herhalde diye düşünüyorum ,ben sadece sandığa gitmeyenlerin büyük hata yaptığını iddia ediyorum .Gerçi daha önce sabah bir değerlendirmemde bunun böyle olacağını hatta yüzdelik vererek söylemiştim ,bana diğer yorumcu arkadaşlarım gülmüş ve bunun böyle olmayacağını yanıldığımı söylemişlerdi .

Böyle olmadığını ve yanılmadığımı gördüm çünkü en dışarıda insanlarla sürekli konuşurum onları dinlerim ve anlamak için dinlerim ,öylesine değil dolayısıyla yanlış anlaşılmış da olabilirim düşüncesiyle belirtmek isterim ki asla sandığı boykot çağrısı yapmadım ,böyle bir algı uyandırdıysam da üzgünüm herkes sandığa gitmeli ve iradesini kullanmalıdır aksi halde sizin yerinize sandığa gidenler sizin adınıza nasıl yönetileceğinize karar verirler .

Sandığa gitmeyenler tepki göstermiş ? Varsayalım ki öyle ,peki kime karşı tepki gösterdiler gidip CTP’ye de oy verebilirlerdi veya diğer partilere yada bağımsızlara gitmemek ne demek ?

Bazen tepki göstermek adına kendimize en büyük cezayı veririz ,irademizi kimsenin eline ,fikrine yada ruhuna bırakmamalıyız,ne olursa olsun bu ülkede bizim en büyük hakkımız seçme ve seçilme özgürlüğümüzdür ,temennim iradesiz denilen 14.698 kişinin 14 ay sonra ne düşündüğünü sandığa yansıtmasıdır.

Unutmayın , yönetebilmeniz için yönetilmeniz gerekmez .