GSTF Dekan Vekili ve Plastik Sanatlar Bölümü Başkanı Doç.Dr. Erdal Aygenç, serginin açılış konuşmasında, bölüm öğrecilerinin örnek bir çalışma disiplini gösterdiklerini, ders saatleri dışında, haftasonları da dahil olmak üzere geç saatlere değin atölyelerde ter akıttıklarını belirterek devamla şunları şöyledi: “Ders dışı etkinliklerde de aktif rol alan öğrencilerimizden Mehmet Sariler geçen yıl, Rahme Manastırlı ise bu yıl Kültür Dairesi’nin düzenlediği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması”nda ödül alarak bizi gururlandırdılar. Bu sergi bizim için önemli, çünkü öğrencilemizin bir yıl içerisinde yaptıklarını izleme şansı buluyoruz ve alanlarında gösterdikleri başarıların raslantısal olmadığına tanıklık ediyoruz. Öğrencilerimiz için değerli, sanat dünyasına atılacak adımlardan birini sergi atmosferinde gerçekleştirmenin heyacanını yaşıyorlar. Siz konuklar için önemli, çünkü bu ülkenin geleceğin sanatçıları ile tanışıyor olabilirsiniz.”
Fakültenin Kurucu Dekanı Prof.Dr. Uğurcan Akyüz ise konuşmasında; “Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü öğrencileri, gelecekte KKTC’de sanat adına yapılacaklarda hangi pozisyonda olacaklarını ve taşıyacakları sorumluluğu bugün bu sergi ile bir kere daha kamuoyuna göstermişlerdir. KKTC’de plastik sanatlar eğitimi veren tek Fakültede okumak veya oradan mezun olmak, onun diplomasını taşımak onur duyulacak bir durumdur. Bunun farkında olsun ya da olmasın biz bütün öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Resim, heykel ve seramik alanlarındaki farklılığımızın ve başarımızın paydaşlarından öncelikle aileleri, hocalarımızi ve elbette sergiye katılan tüm öğrencilerimizi içtenlikle kutlarım. Sanatın ışığıyla yolunuz açık olsun” dedi.
Son olarak sergi sorumlusu Öğr.Gör. Mustafa Hastürk öğrencileri ve ailelerini kutlayarak başladığı sözlerini şu şekilde tamamladı: “Üniversitemizde özel bir yer tutan ve farklı bir renk yaratan Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar öğrencilerinin hazırladığı bu sergi, tam da bu önemli sorumluluğu yüklenmek adına hazırlıkların sürdüğü bir süreci simgeleyen çabanın ürünüdür. Derslikte, atölyede ve evlerinde süren eğitim süreçlerine ek olarak alacakları bu sahne tecrübesi gelecekteki yolculuklarında kendilerine bir deneyim ve özgüven oluşturacağını ümit etmekteyim.”