banner174
banner151

İnternetten vahşi yaşam ticareti

Hayvan Refahı için Uluslararası Fon'unca (IFAW) yayımlanan rapor, internetten yasa dışı yollarla yapılan vahşi yaşam ticaretinin boyutunu gözler önüne serdi.

25 Mayıs 2018 Cuma 08:51
İnternetten vahşi yaşam ticareti

IFAW araştırmacıları, geçen yıl 6 haftalık süreçte, Fransa, Almanya, Rusya ve İngiltere'de internetten yapılan vahşi yaşam ticaretini inceleyerek, milyonlarca dolar değerindeki binlerce nesli tükenmekte olan ve tehdit altındaki canlı hayvanın veya hayvanların vücutlarına ait parçaların internette satışa sunulduğunu ortaya çıkardı.

Raporda, 6 haftalık sürede, 106 sanal pazar ve 4 sosyal medya platformundan 5 bin 381 reklam ve paylaşımla 11 bin 772 vahşi yaşam türünün satışa sunulduğu kaydedildi.

Söz konusu hayvan ve parçaları arasında, fildişi, kara ve deniz kaplumbağaları, sürüngenler, papağan, baykuş gibi çeşitli kuş türleri, kedi, maymun, ayı ve gergedan gibi pek çok memeli türünün yer aldığı bildirildi.

Satışta olan hayvanların yüzde 80'inin canlı hayvanlar olduğunun altı çizilen raporda, vahşi yaşam ticaretinin yüzde 11'inin ise fildişi ya da fildişi olduğu sanılan ürünlerden oluştuğu vurgulandı.

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK)

Son Güncelleme: 25.05.2018 09:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner161

banner168

banner162

banner180

banner187

banner192

banner184

banner181

banner178

banner188

banner146