Uygulamalı sınavlar kuaförlük, güzellik uzmanlığı, aşçılık ve servis elemanlığı, ahşap teknolojisi, inşaat, turizm, tesisat ve iklimlendirme, oto tamirciliği, oto elektrikçiliği, elektrik - elektronik teknolojisi, çocuk gelişimi ve eğitimi, terzilik, fırıncılık ve pastacılık gibi çeşitli meslek dallarında gerçekleştirilmektedir.
Bu ay sonuna kadar devam edecek olan kalfalık ve ustalık sınavlarıyla ilgili bilgi Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, ilgili okullar veya Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’ndan alınabilir.
Gültekin: Hedefimiz KTEZO ile birlikte yetişkin eğitimini hayata geçirmek
Aşçılık alanında gerçekleştirilen ustalık sınavı uygulaması sonrasında Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Metin Gültekin, ustalık sınavlarının amacının alanlarında çalışan nitelikli elemanların belgelendirilerek ülke ekonomisine katılmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Gültekin, bundan sonraki hedeflerinin ise Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası arasında imzalanan protokol ile yetişkin eğitimini hayata geçirerek, ülke ekonomisine gerekli işgücünün sağlanması olduğunu ifade etti.
Tulga: 18 yaş üstü yetişkin eğitimi kayıtları başladı
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga ise ülkede eğitim ve üretim olmadan hiçbir şeyin olamayacağını, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası olarak bakanlıklarla işbirliği içerisinde mesleklerinde eğitim alan, nitelikli eleman yetiştirerek isdihdamlarını sağladıklarını ifade etti. Tulga, 15 – 18 yaş çıraklık eğitimini başarılı bir şekilde sürdürdüklerini ve şimdi de 18 yaş üzeri meslek edinmek, mesleğini değiştirmek veya ustalık belgesi almak isteyen yetişkinlere eğitimler başlatacaklarını, bu kapsamda da Yetişkin Eğitim Merkezi kayıtlarının başladığını belirtti. Tulga, 18 yaş üstü yetişkinlere de çağrıda bulunarak, eğitimler için Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na gelerek kayıt yaptırmalarını istedi.