Tel Abiyat'taki muhaliflerden alınan bilgiye göre; Türkiye'nin gece boyunca gerçekleştirdiği top ateşinde Esed birliklerin konuşlu bulunduğu Ayn El Aruz kasabasında 4 tank imha edildi. 10'dan fazla askerin de öldüğü belirtildi.

Bölge ve gerisinde bulunan Esed askerlerinin ağır bombardımanın ardından geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Tezkereyi geçirin Suriye'yi vurun slogan

Akçakale'de dünkü saldırıda ölen 5 kişinin cenaze törenlerinden sonra 200 kişilik bir grup hükümet konağına yürüdü. Gruptan bazı kişilerin 'Tezkereyi geçirin, Suriye'yi vurun' sloganları atması dikkat çekti.

İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye'den atılan havan mermilerinin Türkiye'ye düşmesi üzerine yapılan top atışında Tel Abyad sınırındaki bir ordu karakolunun vurulduğunu öne sürdü. 

Suriye basınında yer alan haberde "Türkiye misilleme olarak İdlib'deki askeri hedefleri vurdu" denildi. El- Cezire televizyonu ise Suriye kaynaklarına dayandırdığı haberinde Türkiye'nin misillemesinde 34 ölü olduğunu duyurdu.

Türkiye'nin misilleme olarak yaptığı top atışları, saat 06.45'te yeniden başladı. Akçakale ilçesi girişinde bulunan ve geçen hafta 3 obüs ile 1 uçaksavarın sevk edildiği askeri bir birlikten peş peşe 3 top atışı yapıldı. Akçakale'den yapılan top atışlarının Suriye'nin Telabyad ilçesinin Türkiye sınırına 14 kilometre uzaklıktaki Ayn El Arus bölgesine konuşlanan Esad'a bağlı ordu birliklerini hedef aldığı ileri sürüldü.

Muhaliflere yakınlığıyla bilinen kuruluş, karakoldaki çok sayıda askerin hayatını kaybettiğini iddia etti.

AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı, Türkiye'den yapılan top ateşinin bu sabah saat 06.00 itibarıyla tekrar başladığını söyledi.
Editör: TE Bilisim