Son 6 yılda Royal Albert Hall’da üç kez sahne alan Aksu, son konserinde 3 bine yakın izleyiciyi şarkılarıyla hem hüzünlendirdi, hem esprileri ve besteleriyle neşelendirdi. Ayşegül ve Sebastian Merrick’in organizesi ile Kazum ve Comono tarafından düzenlenen konserde, Royal Albert Hall’da toplanan 3 bine yakı kişi, ünlü sanatçıya birçok şarkısında koro ile eşlik etti.

Ünlü müzisyen Fahir Atakol yönetimindeki 7 kişilik orkestrası eşliğinde 2 saatten fazla sahnede kalan sanatçı, hayranlarıyla uzun yıllardır birlikte olduklarını belirterek “ Biz birbirimize iyi geliyoruz. Hayat hiç sandığımız gibi kolay değilmiş. Birbirimizin elini tuttuk, birbirimize şevkat duyduk. Uzun yaşayıp, hayata kazık kakacağım” dedi.. Siyah üst, siyah-beyaz çizgili uzun etek ile sahneye çıkan sanatçı, konserin ikinci yarısında bu kez gümüş renkli pırıltılı tuvaleti ile gözleri kamaştırdı.

Sezen Aksu’nun müziğe yeni başladığı yıllarda Royal Albert Hall’da 1976 yılında ilk defa Türk sanat müziğini unutulmaz sesi Zeki Müren sahne alarak, konser verdi. 30 yıl aradan sonra bu kez Sezen Aksu , Kraliçe Victoria döneminde açılan, yuvarlık mimarisiyle konser salonları arasında ayrı bir yeri bulunan Royal Albert Hall’a çıktı. Aksu, son 6 yılda Royal Albert Hall’da 3 kere sahne alarak kırılması güç bir rekora da imza attı.

Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, KKTC temsilcisi Oya Tuncalı, ünlü sanatçı MFÖ’den Özkan Uğur’un da izlediği konserde, Türk ve İngiliz konuklar Aksu’ya koro halinde eşlik etti. Sanatçı konserine “Gülümse” ile başladı.. Sanatçı seslendirdiği yirmiye yakın şarkıyla izleyicileri kah hüzünlendirdi, kah neşelendirdi. “ Yanarım, Firuze, Değer mi hiç, , Memleketim, Vay, Unuttun mu Beni, Şarkı söylemek lazım” gibi eserlerini seslendiren sanatçı, programını bitirdikten sonra ısrarlı alkışlarla yeniden sahne aldı . Bu kez “Geri Dön,Gitme Kal, Beni Unutma, Haydi gel benimle ol” gibi eski – yeni şarkılarıyla yarım saat daha konserine devam etti.

İngilizlerin de izlediği konserde, Fahir Atakol kendi bir bestesini seslendirirken, sanatçının vokalisti Nurcan da “ Aldırma Deli Gönlüm” şarkısıyla büyük alkış aldı. 
Editör: TE Bilisim