Kalın'ın, makalesinde, Türkiye'nin S-400 aldığı için artık güvenilir NATO müttefikliğinden çıktığı iddiasının temelsiz olduğunu, Türkiye ile ilişkilerinin bozulmasından ABD ile AB'nin sorumlu olduğunu anlattı.

"AB, KIBRIS'TA YANLIŞ YAPTI"

Benzer bir umursamazlık ve hayal kırıklığının Kıbrıs sorunu üzerinden Türkiye-AB ilişkilerine gölge düşürdüğünü dile getiren Kalın, Avrupalıların 2004 Annan Planı'ndan beri Türkiye'nin Kıbrıs sorununun çözümüne ne kadar çaba harcadığını bildiğini, sorun çözülmeden anlaşmayı reddeden Kıbrıslı Rumları AB'ye tam üye alarak AB'nin kendi ilkelerini ihlal etmenin yanısıra Kıbrıslı Türklere büyük haksızlık yaptığını vurguladı.

"DIŞ POLİTİKA SEÇENEKLERİNİ GENİŞLETİP ÇEŞİTLENDİRİYORUZ"

Son olarak Türk tarafının Doğu Akdeniz'deki kaynaklar için adil ve eşit paylaşım rejimi kurulması teklifinin de reddedildiğinin altını çizen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, makaleyi şöyle noktaladı:

"Türkiye Batı'dan ya da dünyanın başka bir kısmından uzaklaşmıyor. Tam tersine, dış politika seçeneklerini genişletip çeşitlendiriyor. Ama NATO'nın bütünlüğü ve güvenliği pahasına bir kenara itiliyor. Batılı dostlarımız ve müttefiklerimizin, kısa vadeli çıkarlar için Türkiye'yi enstrüman olarak kullanmak yerine Türkiye'ye eşit ortak muamelesi yapmasına ve güvenlik endişelerine ciddi tavırla karşılık vermesine ihtiyaç var."

Editör: TE Bilisim