İzmir'in Buca ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde bir caminin minaresi hasar görürken, iki vatandaş panikleyip bulundukları evlerden atlayarak yaralandı. Öte yandan deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi.

AFAD verilerine göre, bugün saat 03.29 sıralarında merkez üssü İzmir'in Buca ilçesinde olmak üzere, Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Manisa ve  Aydın'ın ilçelerinde de hissedilen deprem paniğe neden oldu. Yerin 14.47 km altında meydana gelen depremde, Konak ilçesi Kubilay Mahallesi'nde bir caminin minaresi büyük bir gürültüyle yıkıldı. Öte yandan deprem sırasında, iki vatandaş yüksekten atlayarak yaralandı.

Sabah 06.50'da basın açıklaması yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yüksekten atlayan 3 kişiden birinin durumu ağır. Heldiği andan itibaren müdahalesi yapılıyor. Bu yapı stığunun bir an önce değişmesi lazım. 6'lık 7'lik bir deprem bizi daha çok içimizi acıtacak, ülkemizi üzecek. Buradaki yapıları gördükten sonra oturup tekrar bir değerlendirme yapmanın kanaatindeyiz. Allah'a şükür şuana kadar can kaybı yok. 20 binada çatlak var." dedi.

BAKAN SOYLU İZMİR'DE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de meydana gelen deprem sonrası İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yaptı. İzmir'de merkez üssü Buca ilçesinde 03.29 saatinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmirlilere 30 Ekim 2020 depremini hatırlatan depremde, Konak ilçesinde bulunan tarihi Selahattinoğlu Cami'nin minaresi büyük bir gürültüyle yıkıldı. İzmirli vatandaşlar sokağa dökülürken, 2 vatandaşın ise panikle balkondan atladığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da deprem haberinin ardından İzmir'e geldi. Bakan Soylu, havalimanına iniş yaptı. Bakan Soylu'nun ilk olarak yıkılan caminin olduğu bölgeye gideceği tahmin ediliyor. Bakan Soylu'nun yanında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da bulundu.

BAKAN SOYLU: 2 KİŞİ PANİKLE ATLAMA SONUCU YARALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'İzmir Buca'da, saat 3.29'da gerçekleşen 4.9 büyüklüğünde depremde şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. 2 vatandaşımız panikle atlama sonucu yaralanmış, bir camii minaresinde de hasar meydana gelmiştir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir... Hemşehrilerimize geçmiş olsun.' dedi.

Suudi Arabistan'da 'Atatürk' krizi... Suudi Arabistan'da 'Atatürk' krizi...

Editör: Haber Merkezi