İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinlikerinde olaylar meydana geldi.

İstanbul Beşiktaş'ta 2 polis, göstericilerin attığı taşla başından yaralanırken, Okmeydanı'nda eylemcilerin arasında kalan polis memuru linç edilmek istendi.

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla Taksim'e yürümek isteyen bir grup, Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda yeniden toplandı. Güvenlik güçleri de gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler de polislere, söktükleri kaldırım taşlarını atarak karşılık verdi. Bu sırada 2 polis, göstericilerin attığı taşlarla başından yaralandı.

Göstericiler, yaşanan arbedenin ardından ara sokaklara dağıldı. Olaylar sırasında bazı iş yerlerinin camlarının kırıldığı görüldü.

Polis bazı göstericileri gözaltına alırken, CHP Milletvekili Mahmut Tanal da araya girerek bazı kişilerin gözaltına alınmasını engelledi.

Polisin, barikatları kaldırmak için Beşiktaş'a getirttiği iş makinesinin camları da göstericilerin attığı taşlar nedeniyle kırıldı.

CHP Beşiktaş İlçe Binası'nın önünde toplanan kalabalığa da polis zaman zaman biber gazıyla müdahalede bulundu.

Güven timleri de Beşiktaş'ın ara sokaklarında arama yaptı. Bir polis, sokakta gördüğü etrafı sarılı bir cismin patlayıcı olabileceğini belirterek, diğer ekiplerin bölgeden uzaklaşmasını istedi. Sokak güvenlik çemberine alındı.

POLİS MEMURU LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

Okmeydanı'nda da izinsiz gösteri yapan kişilerin arasında kalan polis memuru linç edilmek istendi.

Yere düşmesiyle çok sayıda eylemcinin darbelerine maruz kalan polis, bazı eylemcilerin araya girmesiyle kendisine saldıran grubun elinden kurtuldu. Bölgeden uzaklaşan polis memurunun kaskı ve kalkanı, eylemciler tarafından alındı.

Okmeydanı'nda eylemcilerin attığı molotofkokteylleri nedeniyle çevredeki iş yerleri ve araçlar zarar gördü. Ara sokaklara çöp konteynerleri, büyük saksılar, koltuk ve tahta parçalarıyla barikat kuran eylemciler, buradan polise taş, bilye, demir parçaları, havai fişek ve şişe attı.

GÖSTERİCİLER KÖPRÜ YOLUNU TRAFİĞE KAPATTI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak amacıyla Taksim'e yürümeleri engellenen bir grubun, Gayretepe'den E-5 karayoluna çıkarak, köprü trafiğini yaklaşık 20 dakika çift yönlü kapatması üzerine uzun araç kuyrukları oluştu.

Çevik kuvvet ekiplerinin biber gazlı müdahalesiyle eylemciler dağıldı. Trafik daha sonra normale döndü.

Ara sokaklara kaçan eylemcileri helikopterle havadan tespit eden polis, çevik kuvvet ekiplerini müdahalede bulunmaları için yönlendirdi.

Bu sırada, ara sokaklara dağılan grup, Esentepe ve Zincirlikuyu bölgesindeki bazı banka şubelerinin camlarıyla ATM'lerini kırdı, otobüs duraklarına zarar verdi.

Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık 150 kişilik grup, çöp konteynerlerini devirerek, barikat kurdu, molotofkokteylleriyle yolda ateş yaktı.

Polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahalesinin ardından göstericiler, Fulya yönündeki ara sokaklara dağıldı. 
Editör: TE Bilisim