Çözüm süreci kapsamında görüşmelerini sürdüren BDP heyeti İmralı'ya gitti. 5'inci heyetin Abdullah Öcalan'la görüştükten sonra BDP İstanbul İl Başkanlığı'nda açıklama yapması bekleniyor...
 Çözüm süreci kapsamında görüşmelerini sürdüren BDP heyeti İmralı'ya gitti. BDP'li sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan'dan oluşan 5'inci heyet, Abdullah Öcalan'la görüştü.

BDP heyeti dönüşte BDP İstanbul İl Başkanlığı'nda açıklama yaptı.

Pervin Buldan Selahattin Demirtaş’ın daha önceden planladığı başka bir programı olduğu için İmralı’ya gelemediğini belirterek, “Yaklaşık 1,5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdik” dedi.Sırrı Süreyya önder ise, Abdullah Öcalan’ın kamuoyuna gönderdiği mesajı okudu. İşte Sırrı Süreyya Önder’in okuduğu Öcalan’ın mesajı:

"Saygıdeğer Türkiye halkı, yaşamakta olduğumuz barış ve demokratik çözüm süreci bütün hassasiyetiyle devam etmektedir.Çatışmasızlık sürecinin kalıcılaşması, geri çekilme sürecinin gerçekleşmesi için yoğun bir çalışma yürütmekteyim. Gelinen aşamada daha umutlu olduğumuzu söyleyebilirim. Yürüttüğümüz çalışmayı birkaç gün içinde bütün Türkiye halkıyla paylaşacağım. Demokratik çözüm sürecine katkı sunan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyor, eşit demokratik ve adil barışa olan inancımla selamlıyorum."
Editör: TE Bilisim