Galatasaray'dan UEFA Disiplin Kurulu'na Burak Yılmaz için başvuru. Sarı-kırmızılılar, golcü oyuncunun Real Madrid maçında gördüğü sarı kartın iptali için başvuruda bulundu. Real Madrid-Galatasaray maçının 78. dakikasında Burak Yılmaz, Sergio Ramos'un ceza alanı içindeki müdahalesi sonucunda yerde kalmıştı.

Maçın hakemi Svein Oddvar Moen, Burak'ın kendini aldatmya yönelik hareketi gerekçesiyle golcü oyuncuya sarı kart göstermişti. Burak Yılmaz, bu sarı kartın ardından cezalı duruma düştü. Sarı-kırmızılı yönetim, Burak Yılmaz'ın bu cezasını UEFA'ya taşıdı. Galatasaray, UEFA Disiplin Kurulu'na Burak Yılmaz'ın sarı kartının iptali için başvuru yaptı.

NTV Spor

Galatasaray'ın hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Sedat Doğan, Radyospor'a yaptığı açıklamada "Dün paramızı yatırarak, UEFA Disiplin Kuruluna gerekli başvuruyu yaptık. Disiplin Talimatının 20. maddesine, 'Haksız yere sarı ya da kırmızı kart gören oyuncunun veya kulübünün buna itiraz etme hakkı vardır' diyor. Burak Yılmaz'a gösterilen kart yanlıştır. Biz de bu yanlış kart nedeniyle Burak'ın Salı günü rövanş maçında oynamasının önündeki engeli kaldırmak istiyoruz. UEFA başvurumuzu confirme etti. Değerlendirme yapacaklar. En kısa sürede sonuç alacağımızı umuyorum. Uzun sürmez. İyi bir sonuç çıcakacağını düşünüyorum" dedi. 
Editör: TE Bilisim