UEFA'nın Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin aldığı cezaların ardından spor hukukçularından ilk yorumlar da geldi.

Spor hukukçusu Av. Ezgi Esnik, UEFA Tahkim Kurulu'nun, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a Haziran ayında UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'nin verdiği cezalara karşı itirazı hakkındaki kararını açıklamasının ardından haber7.com'a özel bir değerlendirme yaptı.
Esnik, "Tahminlerime göre uzun bir CAS süreci başlayacak. Bu karardan sonra Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları'na katılmasını çok zor görüyorum. Çünkü; bu kararlar önümüzdeki sezon işleyecek, fakat Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin CAS'ta görülecek davası uzun bir süreç gibi görünüyor, yani CAS'tan karar çıkana kadar belkide iki takımımız cezalarının bir kısmını veya tamamını çekmiş olacak.
"Bence iki takımında yapması gereken yürütmeyi durdurma kararı almaya çalışmaları olmalı. Ancak süre az, bu şartlar altında CAS'ın ayın 19′una kadar yürütmeyi durdurma kararı vermesini beklemiyorum" dedi.
Av. Ezgi Esnik, Fenerbahçe'nin +1 cezasının kalkması konusunda ise bunun aslında bir şeyi değiştirmediğini çünkü +1'lik ceza zaten Fenerbahçe için ertelenecek olan, yani bu suçu tekrar işlemesi durumunda devreye girecek olan bir cezaydı, bunu kaldırmış olmaları aslında bir nevi "Biz dosyayı detaylı bir şekilde tekrar inceledik" izlenimi vermelerinden ibarettir.
Fenerbahçe ve Beşik'taş CAS'tan beklediğini alır mı? sorusuna ise, "bunu düşük bir ihtimal olarak görüyorum ama tabi hiçbir şey imkansız değil." ifadelerini kullandı.  
Editör: TE Bilisim