Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için geldiği Çin'in Hangcou kentinde ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. Görüşme sonrası Erdoğan ve Obama gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Başkan Obama ile telefonla görüştüğünü anımsatarak, Obama'ya darbe girişimine karşı verdiği destek için teşekkür etti.

Türkiye ile ABD'nin çok uzun süreli stratejik ortaklığının, Obama ile model ortaklığa dönüştüğünü dile getiren Erdoğan, bu model ortaklığın devam ettiğini, iki ülke arasındaki ilişkinin özel olduğunu ve güçlenerek devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, “Özellikle bölgemizdeki terör eylemleriyle bu darbe girişiminin arka arkaya gelmesi tabii ki çok çok manidardır ve dünyadaki tüm terör olaylarına karşı bir NATO ülkesi olarak her ikimizin de ortak tavır almamız gerekir. Bunların karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Tüm terör örgütlerine karşı aynı tavrı takınmak durumundayız çünkü terörizmin her türlüsü kötüdür, teröristin her türü kötüdür. İyi terörist, kötü terörist olamaz. Hepsi bunların kötüdür, hepsi lanetlidir, bunlara karşı takınmamız gereken tavır da bellidir” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, Suriye ve Irak'ta DAEŞ, PKK, YPG, PYD terör örgütlerine karşı sürdürdüğü mücadelenin kararlı bir şekilde devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, “Temennimiz odur ki güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın. Böyle bir terör koridorunun oluşmaması için de koalisyon güçleriyle birlikte Türkiye bir dayanışma içerisinde bu mücadeleyi vermektedir. Bu mücadeleden de başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.

"ADALET VE İÇİŞLERİ BAKANLARIMIZ ABD'YE GİDECEK"

FETÖ ile ilgili çalışmaların hukuk çerçevesi içinde sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu terör, darbe girişimi öncesi bu teröriste karşı hazırlanan dosyalar gönderilmiştir. 15 Temmuz'dan sonraki hazırlanmakta olan dosyalar da yine Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen heyete daha sonra teslim edilecektir. Onların da çalışmaları şu anda devam etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nden şu anda bir heyet gelmiştir. Şimdi de bizden yine Adalet Bakanlığından bir heyet aynı şekilde Amerika Birleşik Devletleri'ne hatta Adalet Bakanı'mız ve İçişleri Bakanı'mız birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecekler orada bu çalışmayı birlikte yapacaklardır.”

Erdoğan sözlerini Hangcou G20 buluşmasının insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak tamamladı.

Editör: TE Bilisim