Başbakan Yıldırım, “Açık ve seçik AB’ye, bir kez daha söyledik ki içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı Terörle Mücadele Yasası’nda bir iyileştirme yapamayız.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinin bundan sonra daha gerçekçi bir zeminde ve daha yapıcı bir anlayış içerisinde sürdürülmesi konusunda da tam bir anlayış birliği mevcuttur. Bundan böyle konularımızı aracısız, tefecisiz, doğrudan görüşerek iki toplumun, Avrupa Birliği’nin ve Türkiye’nin beklentilerini, ortak beklentilerini, ortak geleceğini kapsayacak şekilde çözüme bağlamak en önemli hedeflerimiz arasında olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, “Gazetecilerin, medya mensuplarının içeri alındığı, özgürlüklerinin kısıtlandığı yolunda sık sık Avrupa’dan tenkitler, haberler duyuyoruz. Hiçbir gazeteci bir terör örgütüne destek olmaz, terör örgütünün faaliyetlerine iştirak etmez. Eğer bunları yapmıyorsa, o gazetecidir. Hiçbir endişeye kapılmasına gerek yok. Bizdekilerin durumu farklı. Gazetecilik kağıdını, kartını alıyor ama bölücü terör örgütüne ve FETÖ terör örgütüne bilfiil destek oluyor, her yönüyle destek oluyor. Sadece methetmiyor, sadece terör örgütünü övmüyor, terör örgütünün lojistik hizmetlerini de yerine getiriyor.” şeklinde konuştu.

“Terörle Mücadele Yasası’nda bir iyileştirme yapamayız”

“Açık ve seçik AB’ye, Sayın Schulz’a da bir kez daha söyledik ki bugünkü içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı biz burada Terörle Mücadele Yasası’nda bir iyileştirme yapamayız.” ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, “Bu bizim ölüm kalım meselemiz. Bu, Türkiye’nin güvenliği meselesi, aynı zamanda Avrupa’nın da terörle mücadelesi için olması gereken bir konu. Bunu bir kenara bırakırsak, diğer bütün konuların çözüme kavuşturulmasında bir sorun görmüyoruz.” dedi.
Editör: TE Bilisim