Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı Başkanlığındaki heyet, Trafik Haftası dolayısı ile bugün İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu ziyaret etti.

Kabulde konuşan Dernek Başkanı Mehmet Avcı, tarfik haftası içerisinde yaptıkları ziyaretin amacının, Bakanlık olarak Trafik Kazalarının önüne geçilebilmesi için yapılan çalışmalardan dolayı Bakan Çavuşoğlu’na teşekkür etmek olduğunu söyledi.

Avcı: “ Sn. Bakan Çavuşoğlu’nun trafik konusundaki özel ilgi ve hassasiyetinden son derece memnunuz. Trafik haftası içerisinde, yaptığınız çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür etmek istedik. Trafik Hizmetleri Komisyonu Başkanı olarak sizler, tüm bakanlıklar ve örgütlerle-kurumlarla koordinasyonu da sağlamaktasınız. Bizlerin de üyesi olduğu bu komisyon sayesinde Trafik ile ilgili bazı hedeflere kolayca ulaşılmaktadır.Yine sizlerin destekleri ile oluşmuş olan Turkcell Eğitim Parkı, ülkemizde bir ilktir ve devrim niteliğindedir.Burada 2,5 yıllık sürede 22 Bin 234 Kişiye eğitim verildi.Son olarak yeni bir uygulama ile, Bakanlığınızın destekleri sonucu, sağ trafikten-sol trafiğe gelenlere, bu Perşembe ve Cuma günü eğitim verilmeye başlanıyor. Ülkemize gelen bu insanlar sağ-sol trafik yanılgısından dolayı kaza yapabiliyor ve ölümlere de sebebiyet verebiliyordu.Hem trafiğimizin, hem coğrafyamızın, hemde yasalarımızın tanıtımı açısından bu eğitimler çok önemlidir. Eğitim parkının yanında çağdaş bir konferans eğitim salonu yapılması çalışmalarımız da başladı.Yıl sonuna bitmesini de hedeflemekteyiz.Yollarımızda güvenliğin artması ve yeni araç-gereçlerle polisimizin daha iyi hizmet vermesi noktasında sizlerin katkıları da çok büyüktür.Tüm alınan bu önlemlerle bir can kurtarsak bile ne mutlu bizlere ki amacımız ölümlü kazaların sıfıra düşmesidir” dedi.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu’da Trafik Haftası doalyısı ile Derneğin kendisine yaptığı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini ifade etti. Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin önemine de dikkat çeken Çavuşoğlu, “ Trafikte geçmişten-günümüze nerelerden-nereye gelindiği ortadadır.Derneğin Trafik Kazalarının önüne geçilebilmesi için yaptıkları da çok önemlidir. Halen daha maalesef ölümlü tarfik kazaları vardır ancak kazaların sebebi incelendiğinde büyük çoğunluğu insan hatası ve aşırı süratten kaynaklanmaktadır. Elbette ki bizler, teknolojinin dünya genelinde insanlığa sunduğu yenilikleri takip etmekteyiz ve ülkemizde uygulanması vizyonunu göstermekteyiz. Ancak esas olan eğitim ve trafikte bilinçli olmak,dikkatli olmaktır.Geçmiş yıllara göre kaza sayılarını istatistik verilerle okuduğumuzda, araç sayısının artmasına rağmen %50 oranında bir azalma vardır. Trafik Haftası dolayısı ile tekrar tüm sürücülere de buradan çağrı yapmak istiyorum. Lütfen trafikte kurallara uyalım,aşırı süratten kaçınalım ve dikkatli olalım. Bizler için,ülkemiz için en değerli unsur insanımızdır.

İnsanımız her şeyin en iyisine layıktır.Dünya’da bu böyledir. İnsan canı her şeyden önemlidir.Ölümlü kazaların önüne geçmek için sivil toplum ile beraber büyük bir mücadele içerisindeyiz. Olmazsa olmazımız ise Bilinçli ve eğitimli olmaktır.Çünkü en iyi yolları da yapsanız,ne tedbir alırsanız alın, en iyi arabayı dahi kullansanız, sizlerin eğitimi trafik kurallarına uymayı emretmiyorsa ve bunun farkında değilseniz maalesef sonunuz hüsran olur.Eğitim bu anlamda çok önemlidir. Eğitimsiz hiç bir gelişme, hiç bir koruma olamaz.Eminiz ki bu konularda toplum olarak çok yol aldık ancak daha yürüyeceğimiz çok yolumuz vardır.Trafik Kazalarının azalması için katkı koyan,çaba sarf eden herkese bir kez daha teşekkür etmek isterim” dedi.