Teknoloji tutkunlarının gözü kulağı Samsung Galaxy S9 ve Samsung Galaxy S 9+ tanıtımında… İnternette konuya ilişkin sızdırılan birçok bilgi var. Bugün Samsung Galaxy 9  hakkında en doğru bilgiler tanıtım toplantısında aktarılacak.

SAMSUNG GALAXY S9 VE GALAXY S9+’UN FİYATI KADAR?

Galaxy S9 ve S9+’ın resmi satış fiyatları yarın düzenlenecek tanıtımda veya tanıtımdan kısa bir süre sonra belli olacak. Fakat ünlü sızıntı kaynağı Evleaks (Evan Blass) bu konuda bilgi paylaştı. Evleaks’in Twitter’da yazdığı mesaja göre Samsung Galaxy S9’un Avrupa fiyatı 841 euro. Galaxy S9+’ın fiyatı da 997 euro. Daha önceki raporlarda da buna benzer fiyatlardan söz edilmişti.

Evleaks’in fiyatlarını göz önüne alırsak Galaxy S9+’ın Türkiye fiyatı 5000 TL, Galaxy S9 ise 4500 TL olabilir. Kesin fiyatlar resmi olarak açıklandığında belli olacak.,

SAMSUNG GALAXY S9+’IN ÖZELLİKLERİ NELER OLACAK?

Galaxy S9+’ın özellikleri de şu şekilde:

Ekran: 6.2 inç’lik Super AMOLED ekran (2960 x 1440 çözünürlük)

Sistem çipi: Exynos 9810 sistem çipi (Avrupa için), Snapdragon 845 sistem çipi (Amerika için)
RAM: 6 GB RAM

Depolama alanı: 64 GB

Kameralar: 12+12 MP arka kamera, 8 MP ön kamera

Pil: 3500 mAh

Bağlantılar: Bluetooth 5.0 desteği, USB-C portu

İşletim sistemi: Android 8.0 Oreo

SAMSUNG GALAXY S9 ÖZELLİKLERİ

5.8 inç ekran (S9+ modeli 6.2 inç ekrana ev sahipliği yapacak)

12 MP arka ve 8 MP’lik ön kamera teknoloji otoritelerine göre S9+'da kameraların çift olması bekleniyor

Qualcomm Snapdragon 845

6 GB RAM

64GB/128GB depolama alanı

IP68 suya ve toza dayanıklı kasa

Kablosuz şaj desteği

GALAXY S9, GALAXY S8’İN 3 SORUNUNU ÇÖZECEK

1. Parmak izi sensörünün konumu

CHIP’ın haberine göre; Galaxy S8, S8 Plus ve Note 8’in arkasındaki parmak izi sensörünün konumu, merkez değil kameranın yanıydı. Bu yüzden sensörü bulmaya çalışırken kameranın üzerinde parmak izinizi bırakabiliyordunuz.

Galaxy S9, sızan çizimlere ve kılıflara bakacak olursak sensörün konumunu değiştirerek onu kameranın altına yerleştirecek. Bunun yanında cihazın iPhone X’teki Face ID’ye benzer bir işlevle geleceği söyleniyor.

2. Daha iyi odaklanma, daha çok HDR video

Galaxy S8’in kamerası çok iyi olsa da Galaxy S9, kamera konusunda ciddi geliştirmeler getirecek. Samsung MWC 2018’deki basın konferansı, “Kamera. Yeniden icat edildi” başlığını taşıyor. Galaxy S9’un değişken f/1,5 – f/2,4 diyafram aralığına sahip olması bekleniyor – bu, düşük ışıkta daha iyi performans ve odağa daha geniş bir sahnenin sığması demek. Snapdragon 845 yongası ise HDR video yakalama işlevinin ilk kez Galaxy S9’da desteklenmesi anlamına gelebilir. Son olarak Galaxy S9 Plus’ın Note 8 gibi çift lensli kamerayla gelmesi bekleniyor.

3. Stereo hoparlör

Kavisli ekranıyla Galaxy S8 güçlü bir çoklu ortam makinesi gibi görünse de, alt tarafındaki küçük hoparlörden gelen ses sizi üzüyordu. Galaxy S9’la ilgili sızıntıların neredeyse tümü, telefonun hoparlörlerinin stereo olacağını söylüyor. iPhone 7’nin bile stereo hoparlörle geldiğini düşünürsek, Samsung’un amiral gemilerinin çift hoparlör sunma zamanı çoktan gelmişti. Galaxy S9’un aynı Apple gibi üst taraftaki hoparlörü ikinci hoparlör olarak kullanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim