Son zamanlarda Güney Kore’nin önde gelen firmalarından LG ve Samsung esnek ekranlı akıllı telefonu üretme yarışına girmişti. Samsung, bugün basına tanıttığı ‘Samsung Round’ ile esnek ekranlı akıllı telefonu üretme yarışını kazandı.

Üretilen yeni telefonun 5.7 inç olduğu bildirilirken, cihazın ağırlığının sadece 154 gram olduğu belirtildi. Kamerası 13 megapiksel olan telefonun işlemcisi ise 2.3 GHz. Samsung Round’un yaklaşık bin dolardan satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Samsung Electronics, bugün yaptığı resmi açıklamada Samsung Round’u yarın sadece Güney Kore pazarından piyasaya süreceğini ilan etti. Bu arada Samsung ile rekabet halinde olan LG’nin yakın zamanda kendi esnek ekranlı akıllı telefonunu tanıtması bekleniyor. 

5.7 inçlik ekran büyüklüğüne sahip olan üründe “Super Flexible AMOLED” teknolojisi kullanılıyor. Yani Super AMOLED ekranın esnek modelinin yer aldığı üründe 1920x1080p full HD ekran çözünürlüğü sunuluyor.
Qualcomm Snapdragon 800 SoC yonga setine sahip bu kavisli ekranlı Samsung akıllı telefon, dört çekirdekli 2.3 GHz Krait işlemciler sayesinde yüksek performans vadediyor. İşlemciye 3 GB RAM donanımı eşlik ederken Adreno 330 ekran işlemcisine yer verildiğini de belirtelim.

32 GB dâhili depolama alanı ile gelecek ürünün söz konusu belleği mikro SD kart ile yükseltilebiliyor.

13 MP değerindeki arka kamerada Samsung’un yeni lens teknolojisi kullanıp kullanılmadığı henüz bilinmiyor. Ön kamera ise 2 MP değerinde.

7.9 milimetrelik inceliğe sahip olan Samsung Galaxy Round kavisli ekran akıllı telefon, 154 gram ağırlığında. 2800 mAh değerinde batarya kullanacak bu yenilikçi Samsung akıllı telefonda Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi bulunacak. Tabii ki TouchWiz arayüzü de bulunacak.

Samsung Galaxy Round ile Gelen Kavisli Ekran Yenilikleri ve Özellikleri
Samsung, ürünün kıvrık ekrana sahip olması ile birlikte “Bounce UX” adı verilen yeni bir özellik ile tanışıyoruz. Bu yenilik ile birlikte müzik çalarken ve ekran kapalıyken yapılacak ufak bir hareketle önceki ya da sonraki şarkıya kolaylıkla geçilebilecek.

Ekranın kavisli olması nedeniyle ekran büyük olsa bile tek elle kullanım kolaylaşıyor. Samsung Galaxy Round çıkış tarihi olarak 10 Ekim’in gösterildiğini yenileyelim. Türkiye çıkış ve fiyatı hakkında henüz bir bilgi yok.


Editör: TE Bilisim