Son aylarda ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarından en çok etkilenen marka Huawei olmuştu. ABD'de ulusal güvenlik nedeniyle hiçbir ürününü satamayan marka, ABD hükümetinin Mayıs ayında aldığı bir kararla Amerikan şirketlerinden boykot yemişti. Bu karara göre Amerikan şirketlerinin Huawei ile çalışması yasaklanmıştı. Bu da özellikle telefonlarında Android işletim sistemini kullanan Huwaei için bir darbe oldu. Hatta bu yüzden kısa süre önce duyurulan Huawei Mate 30 Pro cep telefonu ailesinde Google uygulamaları yer almıyordu. 

ABD Huawei ile anlaşma sağladı!

Android cephesinden hala bir olumlu haber olmasa da ABD ile Huawei ilişkilerinin yumuşama sinali G20 zirvesinden geldi. G20 zirvesinde ABD Başkanı Trump, Huawei ile ABD arasındaki ticari ilişkiye izin vereceğini açıkladı. Bu gelişmeden sonra ABD ile ticaret yapabilmek için 130'dan fazla lisans başvurusu yapıldığını da belirtelim.

Huawei ile ABD arasındaki gerilim ABD Başkanı Trump'ın G20 zirvesinde yaptığı açıklamalardan sonra bitmiş gibi görünüyor. Alınan kararın olası sonuçları arasında Huawei ürünlerinin ABD'de satılmasına yeşil ışık çıkmış gibi görünüyor. Ancak markanın ürünlerinin ABD'De satışı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmediğini de belirtelim. 

Öte yandan Mate 30 Pro serisinde de Google servislerinin gelip gelmeyeceği şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Huawei CEO'su anlaşma olduğu takdirde Google servislerini bu telefon modellerine çok hızlı bir şekilde getirebileceklerini de belirtmişti.  

Editör: TE Bilisim